С Arocs на кариерата

25.04.2013

С Arocs на кариерата

Главоломни спускания и изкачвания по пресечен терен и черни пътища. Продължителни наклони до 45° – надолу и нагоре, при които водачът или вижда само небе, или се чувства надолу с главата… Преминаване през разкалян терен с дълбочина близо метър… И всичко това с пълен товар в коша. Това е само част от тестовите шофирания на новия Arocs за партньори и клиенти на Mercedes-Benz Trucks...

[✕]

Главоломни спускания и изкачвания по пресечен терен и черни пътища. Преодоляване на продължителни наклони до 45° – надолу и нагоре, при които водачът или вижда само небе, или се чувства надолу с главата… Преминаване през разкалян терен с дълбочина близо метър… И всичко това с пълен товар в коша. Това е само част от тестовите шофирания, с които Mercedes-Benz Trucks демонстрира качествата на самосвалите от новия си модел Arocs.

Първи възможността да изпробват като водачи новият флагман при камионите, специализирани за работа в строителството, извън пътя и при тежки условия, получиха журналисти от водещи европейски издания, свързани с камионите и транспорта, сред които беше и представител на списание КАМИОНИ. Тестовете се провеждат в реалните условия на кариерата за инертни материали Райнкалк, край Вуппертал-Дорнап, недалеч от Дюселдорф. До края на юни през кариерата ще преминат над 6000 души – търговки представители, дилъри, клиенти и партньори на Mercedes-Benz Trucks. На разположение за шофиране са 28 самосвала с всякакви конфигурации – от 4х2, през 6х4, до 8х8, с различни двигатели, с ремаркета и соло. За теста са подготвени три маршрута – офроуд, екстремен офроуд и комбиниран – включва офроуд, първокласен път и магистрала, при който се извършва товарене, реална доставка и разтоварване на баластра.
Освен мощта, здравината, устойчивостта, високата проходимост, лекото управление, комфорта и удобството при новия Arocs, при теста участниците могат да изпробват на живо работата на големия брой иновативни системи при камиона, улесняващи работата на водача и спомагащи за ефективност при работа.

Повече - в майския брой на списание КАМИОНИ

Лъчезар Апостолов

<< Обратно към новините

Галерия