Van Hool представа Exqui.City design Geneva

15.04.2013

Van Hool представа Exqui.City design Geneva

Бергийският производител на автобуси Van Hool ще представи своя нов градски модел Exqui.City на международния конгрес на UITP в Женева...

[✕]

Бергийският производител на автобуси Van Hool ще представи своя нов градски модел Exqui.City на международния конгрес на UITP в Женева.

Автобусът Exqui.City design Geneva е съчленен с дължина 18 м. Швейцарската фирма TPG, отговаряща за транспорта в кантона Женева, вече е поръчала 33 боря от новия модел. Превозните средства са специална модификация наречена, разработена за Женева и са съвместна разработка между швейцарския превозвач и холандския производител. Специалното на тези автобуси  е, че имат по 2 задвижващи моста. Те ще могат да се движат в тежки атмосферни условия и много стръмни пътища.
Exqui.City може да се избира в 2 варианта с дължина 18 и 24м - двойносъчленен. Възможни са и различни конфигурации на задвижване: дизел-електрически или газово-електрически, хибрид с водородна горивна клетка или напълно електрически автобус. Според производителя ефективността на автобуса е като на трамвай.


 

<< Обратно към новините