Роудшоу на новия Mercedes Citan в България

11.04.2013

Днес през София премина европейското роудшоу на Citan – новият компактен ван на Mercedes-Benz. Клиенти и журналисти имаха възможност да тестват всички налични варианти на модела: товарен, товаропътнически и пътнически. Citan се предлага в разнообразни модификации с избор между три различни дължини на каросерията и четири двигателя (три дизелови и един бензинов)...

[✕]

 

Днес през София премина европейското роудшоу на Citan – новият компактен ван на Mercedes-Benz. Клиенти и журналисти имаха възможност да тестват всички налични варианти на модела: товарен, товаропътнически и пътнически. Citan се предлага в разнообразни модификации с избор между три различни дължини на каросерията и четири двигателя (три дизелови и един бензинов).

 

Mercedes Citan разполага с богато серийно оборудване, сред което се откроява системата Adaptive ESP, която стабилизира автомобила в зависимост от натоварването. Тя комбинира функциите на ABS, VDC (система за контрол при презавиване или недозавиване) и ASR (система за контрол на сцеплението).

 

Дизайнът, макар и базиран на първообраза Renault Kangoo, се отличава с типично за Mercedes оформление в предната част. Интериорът е претърпял значителни подобрения, най-вече по отношение на комфорта на седалките. Принос за комфортната возия има и оптимизираното окачване, което осигурява също и по-добра стабилност в завои.

 

Максималният товарен обем на Citan е 3 куб. м, а товароносимостта му достига 710 кг. Средният разход на гориво на версията с двигател 1.5 CDI е 4,8 л/100 км (4,6 л/100 км с пакет BlueEfficiency).

 

Базовата цена на пътническия вариант е 33 152 лв. без ДДС. Стандартният гаранционен срок е 2 години без ограничение на пробега (опция: 3 години срещу доплащане 1290 лв. без ДДС).

Красимир Кирилов

<< Обратно към новините