Новият Dodge Ram дебютира в Детройт

14.01.2008

Dodge представи обновения си пикап Ram на автомобилното изложение в Детройт. Моделът се отличава с изцяло нов интериор, по-агресивно оформени фарове и решетка, както и с по-широк избор от двигатели и опции…

[✕]

Dodge представи обновения си пикап Ram на автомобилното изложение в Детройт. Моделът се отличава с изцяло нов интериор, по-агресивно оформени фарове и решетка, както и с по-широк избор от двигатели и опции.

 

 

 

Основният мотор на флагмана в производствената гама на Dodge е 5,7-литров HEMI V8 с мощност 380 к.с. и максимален въртящ момент 548 Н.м, а за по-непретенциозните клиенти ще се предлага по-малък („само” 4,7-литров) V-образен „осмак” с 310 к.с. / 447 Н.м. и един „миниатюрен” 3,7-литров V6 с 215 к.с. / 319 Н.м.

Реконструираното шаси на новия Ram се отличава с първото в класа на пикапите многолостово задно окачване на пружини, благодарение на което е подобрена стабилността, без това да влияе негативно върху товароносимостта (835 кг).

Драстично оптимизираният интериор отразява наскоро поетия от Chrysler ангажимент за повишаване на качеството след редицата разочароващи кабини през последните години. Купето се характеризира с множество хромирани детайли и първокласна двуцветна тапицерия на седалките.

Dodge Ram ще се предлага с три различни кабини - Regular Cab (къса), Quad Cab (удължена) и Crew Cab (двойна) и съответно три дължини на „легена” – 2440 мм (Regular Cab), 1930 мм (Quad Cab) и 1700 мм (Crew Cab). На разположение ще бъдат пет нива на оборудване, всяка от които се отличава с уникално оформление: ST, SLT, TRX, Sport и върховата Laramie.

 

PIKAPI.bg

<< Обратно към новините