Fiat Ducato се клонира в Ram Promaster

18.02.2013

Още през миналата година Fiat, в качеството си на собственик на Chrysler, обяви, че ще пусне на северноамериканския пазар своя лекотоварен модел Ducato, брандиран като Ram Promaster, но досега не беше ясно какви точно ще бъдат промените и кога ще бъдат реализирани те. В крайна сметка италианците решиха да оборудват базовия Ram Promaster 1500 с 3,6-литров бензинов двигател Pentastar V6 с мощност 280 к.с. и въртящ момент 353 Н.м. в комбинация с 6-степенна автоматична скоростна кутия...

[✕]

Още през миналата година Fiat, в качеството си на собственик на Chrysler, обяви, че ще пусне на северноамериканския пазар своя лекотоварен модел Ducato, брандиран като Ram Promaster, но досега не беше ясно какви точно ще бъдат промените и кога ще бъдат реализирани те. В крайна сметка италианците решиха да оборудват базовия Ram Promaster 1500 с 3,6-литров бензинов двигател Pentastar V6 с мощност 280 к.с. и въртящ момент 353 Н.м. в комбинация с 6-степенна автоматична скоростна кутия.

Като опция ще се предлага и стандартният европейски 3-литров турбодизел (174 к.с., 400 Н.м) в комплект с 6-степенна автоматизирана трансмисия. Максималното допустимо тегло ще бъде 5700 кг (включително прикаченото ремарке).

На разположение на задокеанските клиенти ще бъдат 13 различни конфигурации на каросерията с избор между две височини на покрива, три междуосия и четири дължини. Максималният товарен обем ще бъде 15 куб. м – постижение, нареждащо Ram Promaster непосредствено след другия европейски ван, който проби на американския пазар – Dodge Sprinter (Mercedes Sprinter).

Моделът ще се произвежда в завода на Chrysler в Салтильо, Мексико. След дебюта си през 2014 година той ще трябва да се конкурира с още два европейско-американски лекотоварни модела - Ford E-Series (Ford Transit) и Nissan NV400 (Renault Master).
 
www.vanove.bg

<< Обратно към новините