Новият Ford Transit Custom е Международен ван на годината

18.09.2012

Победителят в тазгодишното издание на най-престижната класация в света на лекотоварните автомобили – Международен ван на годината (International Van of the Year, накратко IVoY), беше обявен тази вечер на церемония, предшестваща изложението IAA в Хановер. Това е новият Ford Transit Custom, събрал сбор от 117 точки след гласуване, в което участваха представители на 24 водещи европейски медии, включително www.vanove.bg от страна на България...

[✕]

Победителят в тазгодишното издание на най-престижната класация в света на лекотоварните автомобили – Международен ван на годината (International Van of the Year, накратко IVoY), беше обявен тази вечер на церемония, предшестваща изложението IAA в Хановер. Това е новият Ford Transit Custom, събрал сбор от 117 точки след гласуване, в което участваха представители на 24 водещи европейски медии, включително www.vanove.bg от страна на България.

Връчвайки отличието на Барб Самарджич, вицепрезидент на Ford of Europe, председателят на журито IVoY – холандецът Питър Виман обобщи мотивацията на гласувалите журналисти по следния начин: „Новият Ford Transit Custom се отличава с впечатляващ Kinetic дизайн и превъзходен комфорт, повлиян положително от значително намалените нива на шума в купето. Освен това безопасността му е на много високо равнище благодарение на трите различни типа предпазни въздушни възглавници и специалната конструкция на кормилната колонка. Коравината на шасито е увеличена чувствително в сравнение с досегашния модел, а експлоатационните разходи са ограничени до минимум вследствие от удължаването на сервизните интервали до 50 000 км и понижаването на средния разход на гориво.”

Transit Custom постави рекорд в историята на наградите IVoY със събраните 117 от максималните 133 точки. Обяснявайки причините за огромната преднина пред следващите в класацията лекотоварни модели – Dacia Dokker и Mercedes-Benz Citan (съответно с 53 и 52 т.), Виман добави: „Ford Custom може да се похвали с най-големия товарен обем в класа на вановете с товароносимост 1 тон – цели 6,8 м3 във версията с дълго междуосие, като дори по-късата му модификация разполага с достатъчно пространство за транспортирането на 3 европалета. Не на последно място, това е моделът с най-широко отварящите се врати в своя сегмент”...

Повече информация за Ford Transit Custom, както и за всички премиери на изложението IAA можете да прочетете в октомврийския брой на сп. КАМИОНИ, приложение ВАНОВЕ.
 
www.vanove.bg
 
 
 
 
 
 
 
 
 

<< Обратно към новините