Новият Isuzu D-Max - пикап без компромиси

08.06.2012

Новият пикап Isuzu D-Max беше представен на изложението Бирмингам, където за пръв път беше разбулено информационното затъмнение относно цените му на европейските пазари. Нашият специален пратеник в Бирмингам, който отдавна е фен на D-Max, определено има какво да сподели за новия модел след завръщането си от Мъгливия Албион...

[✕]

Новият пикап Isuzu D-Max беше представен на изложението Бирмингам, където за пръв път беше разбулено информационното затъмнение относно цените му на европейските пазари. Нашият специален пратеник в Бирмингам, който отдавна е фен на D-Max, определено има какво да сподели за новия модел след завръщането си от Мъгливия Албион.

 

 

Isuzu представи новия D-Max още на автосалона в Женева през март, но едва в Бирмингам бяха обявени някои много важни подробности, свързани с неговите товарни характеристики и цени. Както си му е редът за едно специализирано изложение за товарни автомобили, в изложбения център NEC най-после дебютира и модификацията с единична кабина, която ще се предлага и със задвижване 4х4.

Първото и най-важно нещо, от което се интересуват заклетите фенове на Isuzu, безспорно е двигателят. Подобно на останалите производители на пикапи и лекотоварни автомобили, Isuzu също демонстрира умения в дисциплината Down-Sizing (т.е. намаляване на работния обем), само че не в толкова драстични мащаби. Японските конструктори са се ограничили до смаляването на досегашния 3-литров турбодизел до 2,5 л, отказвайки да се хванат на „хорото” на конкуренцията, кротко потропващо около критично ниските за класа на пълноразмерните пикапи стойности от 2,0 – 2,2 л.

Новият мотор на Isuzu генерира 163 к.с. и 400 Н.м благодарение на битурбо технология и горивна уредба Common Rail с високо налягане на впръскване. Агрегатът върви в комплект с 6-степенна механична или 5-степенна автоматична скоростна кутия, като и двете са съвсем нови разработки на Isuzu. Основната цел на цялата тази оптимизация е една – намаляването на разхода на гориво, чиято средна стойност се ограничава до скромните 7,4 л/100 км (-10% в сравнение с досегашния модел)...

Пълният текст на статията можете да прочетете ТУК.

<< Обратно към новините