Печатайте изгодно документи в движение с мобилните принтери на Brother.

VW Transporter T5 ще се сглобява и в Индонезия

01.02.2012

Индонезийската компания Indomobil/Garuda Mataram Motor подписа споразумение с Volkswagen за лицензно производство на лекотоварния модел Transporter T5 по метода SKD (Semi-Knocked-Down assembly, т.е. производство от полуразглобени комплекти). На първо време сглобените в далекоизточната островна държава ванове ще бъдат предназначени само за местния пазар, като се очаква през 2012 година от поточните линии да слязат 220 Transporter-а...

[✕]

Индонезийската компания Indomobil/Garuda Mataram Motor подписа споразумение с Volkswagen за лицензно производство на лекотоварния модел Transporter T5 по метода SKD (Semi-Knocked-Down assembly, т.е. производство от полуразглобени комплекти). На първо време сглобените в далекоизточната островна държава ванове ще бъдат предназначени само за местния пазар, като се очаква през 2012 година от поточните линии да слязат 220 Transporter-а.

Партньорските отношения между Indomobil/Garuda и германския концерн датират от няколко години, през които индонезийците са доказали възможностите си да се справят с производството на един толкова високотехнологичен продукт, какъвто е най-новият Transporter. Легендарният бус ще се продава през собствената търговска мрежа на Indomobil/Garuda, която включва шест автосалона в страната.

„Местното производството по метода SKD ще ни отвори вратите към индонезийския пазар, който е в период на бърз растеж. Вярваме, че плановете ни ще бъдат успешно реализирани,” заяви Харалд Шомбург, търговски директор на лекотоварното подразделение на Volkswagen.

SKD производството в Индонезия ще бъде организирано по следния начин: вече произведените автомобили от сериите Transporter и Multivan ще бъдат транспортирани с камиони до центъра за разглобяване на Volkswagen в Бисендорф (CKD/SKD Center), който се намира на около 16 км от завода в Хановер. Там те ще бъдат частично разглобявани, след което ще се транспортират с кораб до Джакарта. Indomobil/Garuda ще има грижата за вноса и митническото освобождаване на комплектите, преди да пристъпи към повторното им сглобяване в собствената си фабрика.

www.vanove.bg

<< Обратно към новините