Новият VW Multivan Business – луксозен офис на колела

02.12.2011

Multivan Business е най-новото върхово попълнение в лекотоварната гама на Volkswagen. Серията Business е базирана на оборудване, заимствано от модификацията Highline, към което са добавени няколко специални екстри: красиви детайли от истинско дърво, седалки с кожена тапицерия тип Nappa, две невероятно комфортни индивидуални седалки Pullman на третия ред, хладилник, безброй високотехнологични електронни джаджи за обезпечаване на добрата бизнес комуникация и на почивките между работните сесии...

[✕]

Multivan Business е най-новото върхово попълнение в лекотоварната гама на Volkswagen. Серията Business е базирана на оборудване, заимствано от модификацията Highline, към което са добавени няколко специални екстри: красиви детайли от истинско дърво, седалки с кожена тапицерия тип Nappa, две невероятно комфортни индивидуални седалки Pullman на третия ред, хладилник, безброй високотехнологични електронни джаджи за обезпечаване на добрата бизнес комуникация и на почивките между работните сесии.

Всички задни седалки са оборудвани със система за подгряване, която може да се регулира индивидуално с цел постигането на максимален комфорт за пътуващите. Температурата в салона може да се задава предварително с дистанционно управление. Налице е многофункционална масичка, която може да се сгъне между седалките, когато не се използва.

Multivan Business е снабден с безжичен Интернет, система DVE (Digital Voice Enhancement) за автоматично усилване на звука при увеличаване на скоростта на автомобила, висококачествена аудио система Dynaudio, мултимедиен пакет с връзка за iPod и iPhone, DVD-плейър с 10-инчов сгъваем монитор, навигационна система RNS 510, многофункционален волан, система ParkPilot за автоматично паркиране с камера за заден ход, дисплей за следене на налягането в гумите и др.

Както би могло да се предположи, мерките за безопасност са на също толкова високо ниво както и работно-развлекателната екипировка: предни и странични въздушни възглавници и възглавници тип „завеса”. Предвидени са две странични плъзгащи се врати с електрическо задвижване, 17-инчови алуминиеви джанти и биксенонови фарове.

За задвижването на Multivan Business има избор между два двигателя TDI (140 или 180 к.с.) и един бензинов агрегат (204 к.с.), всичките в комбинация със 7-степенна автоматизирана скоростна кутия DSG и система 4MOTION за перманентно задвижване на всички колела.

Цените на Multivan Business в Германия стартират от 67 595 евро без ДДС. Горната им граница обаче не е установена, тъй като моделът подлежи на всевъзможни допълнителни доработки от страна на 
т. нар. Business Unit в рамките на Volkswagen Commercial Vehicles.

www.vanove.bg

<< Обратно към новините