Печатайте изгодно документи в движение с мобилните принтери на Brother.

Fiat Doblò - Международен ван на годината

22.09.2010

Със 128 от максималните 168 точки новият Fiat Doblò Cargo беше избран за „Международен ван на 2011 година", изпреварвайки Renault Master / Opel Movano и Mercedes-Benz Vito. Най-престижната награда в света на лекотоварните автомобили се връчва ежегодно на вана, който допринася най-много за ефективността на транспорта...

[✕]

Със 128 от максималните 168 точки новият Fiat Doblò Cargo беше избран за Международен ван на 2011 година", изпреварвайки Renault Master / Opel Movano и Mercedes-Benz Vito. Най-престижната награда в света на лекотоварните автомобили се връчва ежегодно на вана, който допринася най-много за ефективността на транспорта.

 


Призът беше връчен от председателя на международното жури Питър Виман на шефа на Fiat Professional Лоренцо Систино по време на церемония, състояла се в рамките на провеждащото се в момента изложение IAA в Хановер. „Fiat Doblò впечатли журито преди всичко с изключителното си разнообразие от модификации и каросерии”, заяви Виман при обявяването на победителя.

Гамата на новия Doblò включва не само версия с удължено междуосие и висок покрив, но също шаси-кабина и бордови вариант, произвеждани в завода на Fiat в Бурса, Турция. Членовете на журито бяха впечатлени и от широкия избор от двигатели - дизелови, бензинови и метанови, както и от готовата за производство напълно електрическа модификация. Не на последно място, сред мотивите за избора на Doblò за Международен ван на годината бяха посочени чудесното му пътно поведение и високото ниво на комфорт.

Журито на International Van of the Year (IVoY) се състои от 23 водещи европейски журналисти, сред които през тази година за пръв път има представител от България и това е отговорният редактор на сп. ВАНОВЕ и администратор на сайта www.vanove.bg - инж. Красимир Кирилов. Ето няколко от коментарите на членовете на журито:

„...Doblò продължава да развива и да определя стандартите в своя клас. Разнообразието от модификации, вече и във вариант с дълга база, му позволява да обслужва много широка клиентска група и разнообразни транспортни дейности. Горивната икономичност е много добра, а новите изпълнения с ниски емисии поставят нови стандарти по отношение на екологичността...”

„...Избрах Doblò, тъй като това е напълно нов ван с комфорта на лек автомобил. Нова платформа, ново окачване и кабина с голямо вътрешно пространство - имате възможност да ги имате в най-различни версии, включително и електрическа. На разположение е и стандартна система ESP...”

„...Много добре конструиран автомобил с широка гама от каросерии и двигатели, задвижвани както от конвенционални горива, така и от алтернативни източници на енергия. Doblò е удобен за шофиране и разполага с чудесен интериор...”

„...Новото поколение на Doblò е напълно нов ван, при който само 3% от частите са заимствани от стария модел. Аеродинамична каросерия с коефициент на въздушно съпротивление cx=0,31, двузвенно задно окачване, изключително голям товарен обем (5,4 м3), двигател CNG с турбокомпресор, версия с нулеви вредни емисии (електрическа) с товароносимост 750 кг, 10 различни каросерии, опционална автоматична скоростна кутия,дизелови модификации с емисии C02 само 0,126 г/км, комфорт на нивото на лимузина и ненадминат полезен товар в своя клас...”

www.vanove.bg
Хановер-София

<< Обратно към новините