Печатайте изгодно документи в движение с мобилните принтери на Brother.

Iveco Daily CNG - „Зелен ван на 2009 година”

30.10.2009

Метановият ван Daily CNG беше избран за „Зелен ван на 2009 година” в категорията „Превозни средства, задвижвани с алтернативни горива”, част от ежегодната класация на британското специализирано списание Fleet Van. Италианският модел е извоювал високото признание в конкуренцията на множество електрически, хибридни и газови ванове...

[✕]

Метановият ван Daily CNG беше избран за „Зелен ван на 2009 година” в категорията „Превозни средства, задвижвани с алтернативни горива”, част от ежегодната класация на британското специализирано списание Fleet Van. Италианският модел е извоювал високото признание в конкуренцията на множество електрически, хибридни и газови ванове.

Daily CNG е първият автомобил в класа си, който отговаря на бъдещите екологични изисквания Евро-6. Емисиите му СО2 са намалени с 62% в случай, че за гориво се използва биометан (т.е. метан, добит чрез преработка на биомаса). Ванът на Iveco е една от малкото реално приложими алтернативи на конвенционалните дизелови модели в областта на градската дистрибуция.

Гамата на Daily CNG покрива 28 различни модификации с маса от 3,5 до 6,5 тона, включително три фургона, пет шаси-кабини и пет двойни кабини при разнообразни варианти на междуосието. Всички те се задвижват от 3-литров двигател на природен газ с мощност 136 к.с. и въртящ момент 350 Н.м, който се постига още при 3500 об/мин.

От момента на дебюта на първото му поколение през 1999 година в Западна Европа са продадени над 4000 бр. Daily CNG. В България също има немалко фирми, които са заложили на неговата икономичност и екологичност. Екипът на www.vanove.bg е тествал и двете му досегашни версии - с мощност 96 к.с. от 2006 г. (за повече подробности кликнете ТУК) и със 136 к.с. от 2008-а (за повече подробности кликнете ТУК).

www.vanove.bg

<< Обратно към новините