Печатайте изгодно документи в движение с мобилните принтери на Brother.

Volkswagen произведе едномилионния T5

03.07.2009

Лекотоварното подразделение на Volkswagen произведе едномилионния автомобил от петото поколение (Т5) на култовия модел Transporter. Юбилейният ван е оборудван с 1,9-литров двигател TDI с мощност 84 к.с. и е боядисан в червен цвят Tornado…

[✕]

Лекотоварното подразделение на Volkswagen произведе едномилионния автомобил от петото поколение (Т5) на култовия модел Transporter. Юбилейният ван е оборудван с 1,9-литров двигател TDI с мощност 84 к.с. и е боядисан в червен цвят Tornado.

 

„Т5 е и ще си остане №1 по продажби в класа си в Европа и Германия,” заяви Щефан Шалер, директор на Volkswagen Nutzfahrzeuge, по време на празничната церемония в завода в Хановер. „Един милион броя T5 - това означава един милион клиенти, към които носим отговорност. Този успех е вследствие от усилията на нашия персонал - не само в производството, но и в конструирането, логистиката, контрола на качеството, продажбите и навсякъде другаде в нашата компания и при дилърите ни.”

През миналата година Volkswagen реализира на пазара около 178 000 Transporter-а. Най-големите пазари на модела (след Германия) са Великобритания, Холандия и Австрия.

Историята на успеха на T5 датира от 3 март 2003 г., когато стартира производството му в заводите на Volkswagen в Хановер и Познан (в Германия се произвеждат товарните фургони, а в Полша - бордовите и самосвалните модификации, както и двойните шаси-кабини). Моделната гама включва версиите Transporter, Caravelle, Multivan и California, които са позиционирани по различен начин на пазара.

T5 е най-предпочитаният среден ван в областта на търговията, услугите, занаятчийството, местните и регионалните органи на властта, министерствата и частните клиенти, отговаряйки на разнообразните им индивидуални транспортни нужди. Независимо дали става дума за закрит фургон, самосвал, двойна кабина, Kombi или Caravelle, Multivan и California, T5 върши работата си перфектно.

Моделът се предлага с късо или дълго междуосие, с ляв или десен волан. В комбинация с различните каросерии и двигатели, това осигурява огромно разнообразие от серийни версии - цели 460! Ако се спрете до поточните линии на Volkswagen, ще се натъкнете на необичайна гледка в автомобилостроенето: ван с къса база, следван от друг с дълга база, след тях - Kombi с един или два странични прозореца... Накратко, успехът на T5 се гради на многофункционалната конструкция и на гъвкавия производствен процес, позволяващи всеки автомобил да бъде точно специфициран според индивидуалните изисквания на конкретния клиент.

Все пак, за да се нарече най-успешния среден ван в историята, на Т5 му се налага да бие рекорда от 1,7 млн. бр. на предшественика си Т4, който също се произвеждаше в Хановер. За да подчертае голямото значение на региона, където се сглобява Transporter, по време на честването на юбилея Volkswagen Nutzfahrzeuge дари един Caravelle на семейство, избрано чрез кампанията „Сърце за децата”.

www.vanove.bg

<< Обратно към новините