Повече сцепление за Citroën Jumpy

16.02.2009

Новата модификация 1200 XTR+ на популярния френски ван, която вече е в продажби във Великобритания, се оборудва с диференциал с ограничено приплъзване, усилено окачване с увеличен просвет (+30 мм) и предпазни кори под двигателя и каросерията. Кормилната му уредба е преоразмерена в съответствие с новите зимни гуми Michelin Agilis S-I 215/60 R16…

[✕]

Новата модификация 1200 XTR+ на популярния френски ван, която вече е в продажби във Великобритания, се оборудва с диференциал с ограничено приплъзване, усилено окачване с увеличен просвет (+30 мм) и предпазни кори под двигателя и каросерията. Кормилната му уредба е преоразмерена в съответствие с новите зимни гуми Michelin Agilis S-I 215/60 R16.

 

За база на новото попълнение в гамата на Citroën е послужила товарната версия L1H1 с двигател 2.0HDi (120 к.с.) и товароносимост 1200 кг. Идеята е високопроходимият Jumpy да послужи на тези потребители, на които понякога им се налага да карат по горски и полски пътища, но все пак основната част от пробега им преминава по нормалната пътна мрежа и нямат действителна нужда от скъпа система за задвижване 4х4.

Jumpy1200 XTR+ е с предно предаване, чийто диференциал може автоматично да насочва до 75% от въртящия момент към колелото с по-ниско сцепление – голям плюс при движение по хлъзгава повърхност.

www.vanove.bg

<< Обратно към новините