НОВО: Абонирайте се за електронна версия на сп. КАМИОНИ! Излезе 23. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2020.

Opel е най-бързоразвиващият се европейски производител на ванове

05.06.2006

През последните пет години Opel непрекъснато увеличава продажбите си на лекотоварни автомобили и успя да се превърне в един от основните играчи на пазара в този сектор. Благодарение на кооперирането с Renault и на усилията, вложени в разширяването и подобряването на сервизната мрежа, пазарният дял на немския производител достигна 5,54% през 2006 година...

[✕]

През последните пет години Opel непрекъснато увеличава продажбите си на лекотоварни автомобили и успя да се превърне в един от основните играчи на пазара в този сектор. Благодарение на кооперирането с Renault и на усилията, вложени в разширяването и подобряването на сервизната мрежа, пазарният дял на немския производител достигна 5,54% през 2006 година. Между 2001 и 2005 година броят на произведените от Opel ванове се е увеличил повече от два пъти - от 80 000 на 180 000 бр. (+125%).

Успехите се дължат най-вече на модела Vivaro, който държи 10% от пазара на товарни автомобили с общо тегло 2,8 тона. Очаква се благоприятната тенденция да се запази благодарение на обновените модификации на Vivaro и Movano. Позициите на вановете Opel са най-силни в Белгия (18%), Холандия (16,6%), Испания (12%) и Италия (11,5%). Най-големият пазар на марката обаче си остава Великобритания (там Opel се продава под търговската марка Vauxhall), където (в Лутън) се произвеждат Opel Vivaro и Renault Trafic.

www.vanove.bg

[✕]

<< Обратно към новините