Списание КАМИОНИ - в международното жури Камион на годината

02.02.2010

От края на януари тази година България има свой представител в Международното жури Камион на годината. Това е издателката на списание КАМИОНИ Снежина Баджева. Международното жури Камион на годината е организация, представяща 23 европейски държави. Тя има над 30-годишна история, като основната й задача е годишният избор на Камион на годината - наградата се присъжда на нов модел, пуснат на пазара предната година, който допринася най-много за развитието на транспорта в съответните държави, като по строги правила се оценяват техническите, икономическите и практическите качества на превозните средства.

[✕]

 

 От края на януари тази година България има свой представител в Международното жури Камион на годината. Това е издателката на списание КАМИОНИ Снежина Баджева. Международното жури Камион на годината е организация, представяща 23 европейски държави. Тя има над 30-годишна история, като основната й задача е годишният избор на Камион на годината - наградата се присъжда на нов модел, пуснат на пазара предната година, който допринася най-много за развитието на транспорта в съответните държави, като по строги правила се оценяват техническите, икономическите и практическите качества на превозните средства. През последните години важна роля в оценката играе приносът на съответния камион за безопасността и опазването на околната среда. Членове на журито са журналисти (само по един от всяка държава), които представят водещи издания за камиони и специализирани автомобили в съответната държава. Друго задължително изискване е членът на журито да има съответната категория за управление на тежкотоварни автомобили, както и изданието да провежда редовни тестове на такива преводни средства.

 

 

 

 

Снежина Баджева, член на Международното жури Камион на годината, и Хасе Йохансон, който като ръководител на отдела за изследвания и развитие в Scania през последните 9 години има огромна заслуга за отличните качества на новата R серия

 

 

<< Обратно към новините