Печатайте изгодно документи в движение с мобилните принтери на Brother.

Volvo Group и Westport създават съвместно предприятие за намаляване емисиите на CO2

20.07.2023

Volvo Group и Westport създават съвместно предприятие за намаляване емисиите на CO2

Volvo Group и Westport, водещ доставчик на усъвършенствани алтернативни системи за доставка на гориво и компоненти за глобалната транспортна индустрия, подписаха необвързващо писмо за намерение за създаване на съвместно предприятие.

[✕]То трябва да ускори пазарното и глобалното приемане на технологията за горивна система HPDI на Westport, която е за приложения на дълги разстояния и офроуд. Volvo и Westport споделят визията за създаване на устойчиви транспортни решения за ускоряване на декарбонизацията на глобалните производители на камиони, двигателите и оборудването за клиентите и обществото като цяло.

Горивната система HPDI на Westport е високоефективно решение, поддържащо значителни намаления на въглеродните емисии в трудни за намаляване сектори като тежкотоварна и офроуд мобилност. HPDI дава възможност на производителите на камиони и офроуд оборудване да се справят с предизвикателствата за спазване на регулаторните изисквания на Евро 7 и US EPA, като същевременно предлагат на крайните потребители достъпни опции, които се захранват от въглеродно неутрални горива - биогаз, горива с нулев въглерод като зелен водород, и други възобновяеми горива.

Въпреки че Volvo ще бъде ключов клиент, целта на съвместното предприятие ще бъде да подобри пазарната реализация на HPDI чрез добавяне на нови производители на камиони и оборудване в списъка на клиентите.

Westport ще допринесе в съвместното предприятие за текущите активи и дейности на HPDI, включително свързаните с тях дълготрайни активи, интелектуална собственост и бизнес. Volvo ще придобие 45% дял в съвместното предприятие за приблизително 28 милиона щатски долара (към 300 милиона шведски крони), плюс до 45 милиона щатски долара (приблизително 500 милиона шведски крони) в зависимост от резултатите на предприятието.

Амбицията на Volvo е да достигне до продукти, решения и услуги с нулеви емисии на парникови газове до 2040 г. Volvo вярва, че бъдещето изисква разнообразни решения за задвижвания различни приложения, за да се отговори на нуждите на клиентите и на екологичните изисквания. Volvo подхожда към тази цел с тристранен подход към превозните средства: електрически с батерии, електрически с горивни клетки и двигатели с вътрешно горене.

<< Обратно към новините