Печатайте изгодно документи в движение с мобилните принтери на Brother.

MAN получи финансиране за производство на батерии за камиони и автобуси

22.06.2023

MAN получи финансиране за производство на батерии за камиони и автобуси

Компанията ще инвестира около 100 млн. евро за разработването и производството на акумулаторни батерии в завода в Нюрнберг.

[✕]


 

В завода на MAN в Нюрнберг министър-председателят на Бавария д-р Маркус Сьодер връчи символично на компанията четири уведомления за получаване на субсидии от правителството на провинцията на обща стойност близо 25 млн. евро. Сумата е част от цялостно технологично насърчаване на по-нататъшното развитие на производството на високоволтови батерии за електрически камиони и автобуси. Това означава, че четири от петте проекта за финансиране на MAN са били одобрени от правителството на провинция Бавария. Петият подпроект все още е на етап кандидатстване.
 
Преди около година MAN Truck & Bus обяви решението си да произвежда батерии за автомобили за работа в завода в Нюрнберг от 2025 г. Акумулаторните батерии ще се използват за оборудване на електрическите камиони и автобуси на MAN. Докато електрическият градски автобус MAN Lion's City E вече е в серийно производство от 2020 г. и се радва на голямо търсене, доставката на новите е-камиони MAN eTrucks ще започне през 2024 г. MAN ще инвестира около 100 млн. евро за разработването и производството на акумулаторни батерии в Нюрнберг. Освен това ще бъдат направени инвестиции в логистиката, инфраструктурата, сградите и производствените съоръжения на компанията.
 
Предсерийното производство на батерии в по-малък мащаб вече започна през 2021 г. От 2025 г. производството постепенно ще бъде увеличено, благодарение на нова база и ново хале. Церемонията по първата копка на това ново съоръжение е насрочена за есента на 2023 г. Така в бъдеще MAN ще могат да се произвеждат около 100 000 батерии годишно. С тях ще могат да бъдат оборудвани около 15 000 до 25 000 eTrucks - в зависимост от конфигурацията.

<< Обратно към новините