Печатайте изгодно документи в движение с мобилните принтери на Brother.

Volvo пуска по-мощни батерии за FL и FE Electric

20.06.2023

Volvo пуска по-мощни батерии за FL и FE Electric

Шведският производител предоставя по-мощни батерии на своите средно тежки електрически камиони.

[✕]Volvo Trucks обяви, че въвежда нови, по-мощни батерии за своите средно тежки електрически камиони. Новите батерии на превозните средства ще са в състояние да осигурят увеличен пробег до 450 км.

Производителят посочва, че по-високият диапазон на пробега е резултат от новите батерии, предлагащи 42% допълнителен енергиен капацитет. В резултат на подобрението Volvo FL Electric вече има пробег до 450 км, докато Volvo FE Electric е с пробег до 275 км.

„С пробег до 450 км, нашите електрически камиони са готови да заменят целия автопарк на нашите клиенти, съставен от дизелови градски камиони. Volvo FL и FE Electric произвеждат минимални емисии и шум, което е от полза за климата, за водача и за всички, които живеят и се движат в града“, твърди Джесика Сандстрьом, старши вицепрезидент управление на продукти във Volvo Trucks.

Volvo изтъква, че по-големият капацитет предполага, че ще са необходими по-малко батерии за същата налична сега мощност. Ако заданията на клиентите изискват по-къс пробег, те могат да увеличат полезния си товар, като използват по-малко батерии, като увеличението на полезния товар е от 500 кг за всяка батерия, която се свали от пакета.

„За някои клиенти е по-важно да получат допълнителен полезен товар, отколкото да увеличат максимално пробега. Ние работим в тясно сътрудничество с нашите клиенти при избора на най-доброто решение“, добавя Сандстрьом.

Според Volvo Trucks, чрез замяна на дизелов камион Volvo FL или Volvo FE с електрическа версия, използваща зелено електричество по типичен маршрут, всяка година могат да бъдат спестени приблизително 30 тона CO2. Нови камиони могат да бъдат поръчани сега, а доставката ще бъде на есен.

<< Обратно към новините