Печатайте изгодно документи в движение с мобилните принтери на Brother.

ETRC започна в Италия с трима различни победители

25.05.2023

ETRC започна в Италия с трима различни победители

Дълго очакваният старт на европейския пистов шампионат с камиони ETRC се състоя. Участниците, които се събраха на пистата край Мизано за първия кръг, бяха посрещнати от мокро трасе, но поне през втория ден атмосферните условия бяха великолепни

[✕]


 

Както почти във всички състезания през миналия сезон шампионът Киш бе най-бърз в тренировките.

Състезание 1 обаче поднесе горчиви изненади и на него, и на Щефи Халм и британеца Тейлър – и тримата отпаднаха поради технически проблеми. Така 25-те точки от първата надпревара отидоха при Йохен Хан, а точки получиха и всички останали, които завършиха.

Норби Киш се реваншира, спечелвайки по убедителен начин както „мокрото“ Състезание 2 в събота, така и Състезание 3, като основният му опонент бе Саша Ленц. С победата си в последния от четирите старта Антонио Албасете показа на всички участници, че комбинацията от нов камион и пилот-ветеран не е за пренебрегване.

На пистата отново най-бързи и устойчиви са шампионското трио Киш- Хан-Албасете, Саша Ленц и Щефи Халм.   

Така преди състезанието за Голямата награда на Словакия, насрочена за 10 и 11 юни, Хан води с 45 точки, следван от Албасете с 39, Киш с 36, Ленц с 32, Родригес и Курсим с по 27, Фаас с 24, Халм с 14, Нюел с 10, Андрé със 7, Хекер с 6, Тейлър с 3 и Рекуенко с 2. 

В надпреварата за купата на промоутърите водач е Хосе Родригес с актив от 59 точки, следван от Фаас – 49, французина Андрé – 31, Нюел – 30, Хекер – също 30, Тейлър – 21 и Рекуенко – 12.

<< Обратно към новините