Печатайте изгодно документи в движение с мобилните принтери на Brother.

Fuso започна производство на новия eCanter и в Европа

23.05.2023

Fuso започна производство на новия eCanter и в Европа

Fuso, дъщерно дружество на Daimler Trucks, започна производство на новия eCanter в Европа. Най-новото поколение напълно електрически леки камиони, представено през септември 2022 г., вече се произвежда в завода в Трамагал, Португалия.

[✕]


 

Според съобщението на Daimler Truck, съоръжението на Mitsubishi Fuso Europe (MFTE) е произвело над 250 000 камиона Fuso Canter от 1980 г. насам. Сега ще сглобява и следващото поколение eCanter, пуснато миналата есен.

Автомобилът се предлага в 42 варианта, включващи шест междуосия и общо тегло, вариращо от 4,25 до 8,55 тона. Преди това eCanter, представен през 2017 г., беше наличен само като 7,49-тонен камион с междуосие от 3,40 метра. Следващото поколение eCanter се задвижва от електрически мотор със 110 кВт или 129 кВт, в зависимост от теглото, с оптимизирана задвижваща линия и 430 Нм въртящ момент. Максималната скорост е 89 км/ч (електронно ограничена).

Над 550 автомобила от серията превозни средства вече са в ръцете на клиенти. Daimler Trucks разшири своята гама, за да отговори по-добре на изискванията и да повиши удовлетвореността на клиентите. Производството на най-новия eCanter (5-то поколение) започна в Кавазаки, Япония, през първото тримесечие, за японския пазар и други извъневропейски пазари.

Европейската верига за стойност надхвърля завода за сглобяването на превозни средства в Трамагал. Над 50% от компонентите на електрическия камион се доставят от повече от 90 европейски доставчици. Fuso eCanter, който се произвежда в Трамагал, прави „лесен“ за клиентите преход към е-мобилност, каза Карл Депен, главен изпълнителен директор на Daimler Truck Asia, под чието управление официално оперира японското дъщерно дружество Fuso. „С това ние правим важна стъпка към CO2 неутрален транспорт.“

Първоначално продажбите на произведения в Португалия Fuso eCanter ще започнат на 17 европейски пазара, включително Франция, Испания, Португалия, Италия, Обединеното кралство, Ирландия, Германия, Австрия, Швейцария, Белгия, Чехия, Дания, Швеция, Финландия, Словакия , Гърция и Полша.

MFTE дава работа на около 500 души в Португалия. От края на 2022 г. производството в Транагал е въглеродно неутрално, както подчертава Daimler Truck. Използването на възобновяема енергия се е увеличило значително и компанията планира да разшири своята фотоволтаична система от 350 на 600 мегавата. Инсталирана е нова пречиствателна станция, която пречиства и рециклира 60% от технологично използваната вода за повторна употреба в производствения цикъл.

<< Обратно към новините