Печатайте изгодно документи в движение с мобилните принтери на Brother.

Quantron обявява сътрудничество с Norwegian Hydrogen

11.04.2023

Quantron обявява сътрудничество с Norwegian Hydrogen

Quantron AG и Norwegian Hydrogen, производител на зелен водород и оператор на станции за зареждане с водород, се договориха за петгодишно стратегическо сътрудничество за въвеждането на тежкотоварни водородни камиони в Скандинавия.

[✕]Norwegian Hydrogen ще бъде предпочитаният доставчик на водород за Quantron в скандинавските страни, осигурявайки зелен водород чрез своите производствени съоръжения. Станциите за зареждане с водород в региона ще бъдат управлявани за в бъдеще от новосъздадено дъщерно дружество, наречено Vireon, казват от базираната в Аугсбург компания. „Партньорството има за цел да ускори прехода към логистика с нулеви емисии в скандинавските страни Норвегия, Исландия, Швеция, Финландия и Дания.“ Quantron ще се погрижи за предоставянето на водородни камиони в тези страни.

Според компанията, тежкотоварният камион Quantron QHM FCEV „предлага пробег до 1500 км с едно зареждане, в зависимост от изискванията на клиента, което го прави идеален за транспорт на дълги разстояния. Чрез сътрудничеството с Norwegian Hydrogen Quantron иска да прехвърли своя бизнес модел, наречен Quantron-as-a-Service, в Скандинавия. Клиентите могат да разполагат с цялата екосистема за водородна логистика, предоставена като услуга, без високи разходи за придобиване.

Според главния изпълнителен директор на компанията Майкъл Першке, Quantron поставя нов стандарт в беземисионния транспорт на хора и стоки. „Нашата цел е да предложим цялостни решения, които включват не само превозните средства, но и доставки на енергия и изграждане на необходимата инфраструктура. В лицето на Norwegian Hydrogen намерихме отличен партньор за постигане на нашите амбиции на скандинавския пазар.“

Norwegian Hydrogen заявява, че нейното бизнес намерение е да изгради и управлява мрежа от съоръжения за производство на водород и системи за разпространението му. Компанията добавя, че е подкрепена от група индустриални компании, включително Flakk Group, Hexagon Purus, Hofseth International, Tafjord и Mitsui & Co. Norwegian Hydrogen е базирана в Олесунд, Норвегия, с офиси в Осло, Нарвик, Хелзинки, Копенхаген и Стокхолм.

Неотдавна основаното дъщерно дружество Vireon ще бъде позиционирано като „водещ оператор на водородни станции за зареждане в скандинавските страни за тежкотоварни превозни средства“. Компанията вече е ангажирана с изграждането на водородни станции за тежкотоварни превозни средства в Норвегия, Швеция, Дания и Финландия.

<< Обратно към новините