Печатайте изгодно документи в движение с мобилните принтери на Brother.

Ford Pro показа новия електрически ван E-Transit Courier

06.04.2023

Ford Pro показа новия електрически ван E-Transit Courier

Ford Pro представи E-Transit Courier, нов изцяло електрически автомобил за работа, с подобрена свързаност и продуктивност за клиентите на компактни ванове.

[✕]


 

Разширявайки гамата на Ford Pro от иновативни електрифицирани и свързани товарни ванове, изцяло новият E Transit Courier е напълно интегриран с платформата на Ford Pro от софтуерни и свързани услуги за по-ефективна работа, включително решения за зареждане и инструменти за управление от Ford Pro Software.

За по-голяма производителност E-Transit Courier е напълно преработен, и вече е с по-обширна и гъвкава товарна зона, която осигурява 25 процента повече товарен обем от изходящия модел, подобрени са и възможностите му, включително е увеличен полезният товар и вече има място за два европалета.

Глобалният стремеж на Ford, който ще инвестира повече от 50 милиарда долара, е да бъде начело на електрическата революция. E-Transit Courier е следващата стъпка в тази посока, след като компанията електрифицира своята емблематична фамилия автомобили за работа Transit. Така E Transit Courier се присъединява към по-големите модели E-Transit и E-Transit Custom във Ford Pro портфолиото.

„E-Transit Courier е водещ в своя сегмент с безкомпромисната си е-производителност, по-високият товарен капацитет и пълната свързана поддръжка, включително решенията за зареждане от край до край, Ford Pro E Telematics и FORDLiive, увеличаващи полезното време за работа,“ каза Ханс Шеп, генерален мениджър, Ford Pro за Европа. „Дългогодишното пазарно лидерство на Ford Pro ни дава отлична представа за нуждите на клиентите и означава, че можем да им помогнем да получат по-голяма производителност от своите компактни ванове, с повече свързаност и възможности.“

Изцяло новият E-Transit Courier ще направи публичния си дебют на изложението за лекотоварни автомобили в Бирмингам, Обединеното кралство, от 18-20 април. Планирано е той да влезе в производство през 2024 г. Клиентите ще могат да поръчват бензинови и дизелови модели Transit Courier от лятото на 2023 г. за доставки преди края на годината.

Изцяло електрически решения за производителност и за зареждане

Изцяло електрическото задвижване на E-Transit Courier е проектирано да осигури безкомпромисно шофиране за клиентите, включително с мощен 100 кВт двигател и с възможност за шофиране с един педал. Пълните подробности за производителността и обхвата ще бъдат разкрити преди началото на серийното производство.

Ford Pro Charging предлага цялостно решение за домашно, в депо и за публично зареждане, включително хардуер и софтуер, който помага за оптимизиране на процеса на зареждане. Опростеното администриране чрез софтуера Ford Pro Charging помага на фирми, чиито шофьори прибират служебното си превозно средство вкъщи, както и за рационализиране на общественото зареждане.

Ford Pro очаква E-Transit Courier да бъде популярен сред клиентите, които зареждат автомобила си у дома. Ford Pro Charging осигурява цели 11 кВт AC за нощно домашно зареждане до пълен капацитет за 5,7 часа. Зареждането може да бъде планирано с по-евтината нощна енергия с помощта на сензорния екран на автомобила, или със софтуера за зареждане в депо.

За публичното зареждане превозното средство предлага възможност за бързо зареждане с постоянен ток до 100 кВт. Ford очаква системата да добавя 87 км пробег за 10 минути и да зареди батерията от 10 до 80 процента за по-малко от 35 минути. E-Transit Courier идва с една година безплатен достъп до мрежата BlueOval Charge, която ще включва 500 000 обществени зарядни устройства до 2024 г.

Клиенти с пет или повече превозни средства могат да се възползват от една година безплатен достъп до персонализираните функции на Ford Pro E-Telematics. Системата предава данни на живо, за да помогне за увеличаване на производителността, и предоставя функции за поддържане на ефективно и интуитивно използване на Ford Pro Charging. Тук се включват текущо състояние на зареждане, специфично за превозното средство състояние на зареждане и оставащ пробег с прагове за предупреждение за нисък пробег.

Plug and Charge позволява на собствениците на E-Transit Courier да се включат и да си тръгнат, когато използват съвместимите зарядни устройства BlueOval Charge Network. Зареждането започва автоматично, а сметката и обобщената информация за таксите се изпращат на собственика след изключването на автомобила. За да стигнете по-далеч, захранваният от облак Intelligent Range събира данни, за да предостави по-точна информация за оставащия пробег.

Дизайн, фокусиран върху клиента

Изцяло новият дизайн на каросерията на E-Transit Courier осигурява увеличен товарен капацитет във всички измерения. Ширината между задните калници е 1220 мм, което позволява на компактния ван да превозва два европалета. Общият товарен обем вече е 2,9 м3, с 25 процента повече от предходния модел. Той може да се увеличи допълнително с помощта на новата характеристика на преградата за товарене, която позволява на клиентите да носят предмети като дъски или тръби с дължина над 2600 мм. Максималният полезен товар за изцяло електрическия модел е 700 кг, с максимална маса на теглене от 750 кг.E-Transit Courier помага на бизнеса, откроявайки се със смел, отличителен външен дизайн и просторен, практичен интериор, проектиран според нуждите на потребителите на компактни ванове. Изцяло новият модел предлага много изчерпателна стандартна спецификация на оборудването, включително уникални характеристики на кабината с дизайн на волана "squircle", повече пространството за краката и видимост за водача, плюс монтиран на колоната скоростен лост, запалване с бутон и електронна ръчна спирачка.

Инструменталният панел „digiboard“ съдържа 12-инчов дигитален клъстер и 12-инчов централен сензорен екран с най-новата система SYNC 4 на Ford. Базираната на абонамент свързана навигация може да повиши продуктивността и да намали натоварването на водача с актуализации за трафика, паркирането, зареждането и опасностите. Безжичната съвместимост с Android Auto и Apple CarPlay е стандарт. Иновативният и уникален за класа пакет Office Pack включва сгъваема плоска работна повърхност и осветление, с които използването на лаптоп, попълването на документи или почивката в кабина е по-лесно и удобно.

Безопасността на водача и товара са от първостепенно значение за операторите на ванове и Ford Pro. E-Transit Courier поставя нов стандарт в сегмента със своя цялостен набор от усъвършенствани системи за подпомагане на водача като стандарт. Опционален допълнителен пакет включва адаптивен круиз контрол с центриране на лентата и Stop & Go, информационна система за мъртва зона с предупреждение за кръстосано движение, асистент за пресичане и асистент за спиране на заден ход, всичко това за повече спокойствие при градско шофиране.

Всеки E-Transit Courier разполага с вграден модем като стандарт, позволяващ постоянна свързаност с екосистемата Ford Pro, с безжични софтуерни актуализации, които могат да развият възможностите на автомобила с течение на времето, без да е необходимо посещение на дилър.

<< Обратно към новините