Печатайте изгодно документи в движение с мобилните принтери на Brother.

8 нови петосни Volvo FMX за Хидробетон

30.03.2023

8 нови петосни Volvo FMX за Хидробетон

Volvo Trucks България достави на фирма Хидробетон осем броя петосни бетоновози Volvo FMX, оборудвани с двигател с мощност от 460 к.с., Евро 6e, с колесна формула 10x4 с повдигаща задна ос (боге).

[✕]Предавателната кутия е АТ2612G, усилена, с ултра бавна предавка 19.38:1. За по-голяма маневреност задната ос е завиваща, с хидравлично управление. Воланът е с електрическа кормилна кутия с регулиране на усилието на въртене. Камионите имат ретардери, както и камери за движение на заден ход и проследяване на „мъртвата зона“ от пасажерската страна на автомобила.

Производител на надстройките е Imer Group Италия, като тяхната вместимост е 12 куб. м. Автомобилите ще се използват за превоз на бетонови смеси за нуждите на клиентите на Хидробетон в страната.

Хидробетон е най-големият производител на бетон и бетонови смеси в България със своите девет бази в цялата страна. Партньорството между Volvo и Хидробетон е от 2012 г., като до 2021 г. фирмата използва основно продукти от Volvo Construction Equipment. Съвместната работа с Volvo Trucks България започва с дъщерната фирма на Хидробетон, ЕйчБи Минералс, с покупката през 2020 г. на петосни самосвали с алуминиеви кошове за превоз на инертни материали с полезен товар 27 т. След добрите отзиви за представянето на камионите Volvo стартираха и проектите за бетоновози и кариерни самосвали Volvo FMX.

Още доставки – в априлския брой на списание КАМИОНИ – на хартия и онлайн – на transport-press.bg.

<< Обратно към новините