FPT Industrial доставя батерии за IVECO BUS

06.02.2023

FPT Industrial доставя батерии за IVECO BUS

FPT Industrial ще достави до 500 високоефективни батерийни блока на сестринската си компания IVECO BUS.

[✕]


 

Батериите на FPT Industrial ще се използват за оборудване на автопарка на IVECO BUS от 18-метрови съчленени градски автобуси E-WAY с изцяло електрическо задвижване. Автобусите ще бъдат доставени в Белгия, след наскоро подписано рамково споразумение с фламандското държавно предприятие за обществен транспорт De Lijn.
 
Превозните средства ще бъдат разположени в няколко града в белгийския регион Фландрия, като доставките ще започнат през 2024 г. с първата партида от 65 електрически автобуса и ще продължат в продължение на около шест години. Това ще представлява най-големия автопарк от въведени в експлоатация съчленени електрически автобуси IVECO BUS.
 
Произведени в новия завод на FPT Industrial в Торино (Италия), батериите на марката са разработени за лекотоварни автомобили, микробуси и автобуси. Новият завод е първият изцяло въглеродно неутрален производствен обект на Iveco Group, който постига целите си чрез компенсиране на емисиите на CO2 със закупуване на енергия от възобновяеми източници и въглеродни кредити.
 
Акумулаторният пакет FPT с капацитет 69 кВтч за автобусни приложения, който ще бъде използван от IVECO BUS, е модулен акумулаторен пакет, предлагащ впечатляваща енергийна плътност за най-добра в класа си производителност при градски автобуси. Благодарение в немалка степен на технологията NMC (литиево-никелово-кобалтово-манганова), най-универсалното, мощно и високопроизводително решение до момента, eBS 69 предлага бързо зареждане/разреждане.
 
Високата гъвкавост и модулните решения правят акумулаторните батерии на FPT приспособими към различни приложения – от градски до междуградски автобуси. В допълнение към акумулаторните батерии заводът на компанията произвежда и електрически оси за тежкотоварни автомобили, а също и електрически централни задвижвания за лекотоварни автомобили, което представлява още един важен етап от стратегията за декарбонизация на FPT Industrial.

<< Обратно към новините