Безцинков грунд SAF PREMIUM COATED за мостове SAF INTRA

30.01.2023

Безцинков грунд SAF PREMIUM COATED за мостове SAF INTRA

SAF-HOLLAND предлага опция за своите мостове SAF INTRA: прахово покритие SAF PREMIUM COATED, което не съдържа цинк.

[✕]То предпазва ходовите агрегати от щети от корозия, причинени от времето и замърсяванията, и придава на превозните средства чист външен вид в продължение на години. SAF PREMIUM COATED удължава експлоатационния живот на камиони, цистерни и силози и им дава по-висока остатъчна стойност.

Сложни работни условия като сол по пътищата през зимата или мръсотия на сметищата и строителните площадки ускоряват корозията на мостовете SAF INTRA. Уврежданията стават видими рано, понякога след по-малко от две години на пътя, особено по ръбовете на рамото на окачването SAF INTRA.

SAF PREMIUM COATED е многоетапен процес на четирислойно прахово покритие, което надеждно предотвратява корозията. То оптимизира техническата свойства на твърдите и на управляващите мостове SAF INTRA. В Стъпка 1 безвъздушно струйно почистване подготвя повърхността на заварената греда, разбива острите ръбове и премахва силикатите от процеса на заваряване. Стъпка 2 е нанасяне на стандартно катодно покритие като основа за следващите слоеве.

В третия етап мостът се грундира с прах от епоксидна смола без цинк, който предлага добра адхезия и предпазва от корозия. Крайното прахово покритие на основата на полиестерна смола има оптимални механични свойства и придава висококачествен вид на моста.

Агрегатите с това покритие са устойчиви на удар, светлина, химикали и екстремни температури. При същото ниво на ефективност, процесът е значително по-щадящ околната среда от цинковите разтвори, които съдържат опасни вещества. SAF-HOLLAND предлага 10-годишна антикорозионна гаранция на своите мостове с покритие SAF PREMIUM COATED.

Покритието се нанася върху гредата на моста, а също и върху кормилното рамо за управляващите мостове. Допълнителни части като спирачки или главини на колела не са покрити. Мостовете с това покритие могат да бъдат боядисани, ако е необходимо, и продадени срещу допълнително заплащане директно от фабриката в случай на скъпи каросерии като силози или цистерни. А монтажът им е идентичен с монтажа на стандартните продукти на SAF-HOLLAND.

Процесът SAF PREMIUM COATED е подходящ за редица модели от серията SAF INTRA с различни версии на окачване, както и за стандартни и офроуд приложения: за всички типове SAF INTRADRUM и за SAF INTRADISC с изключение на електрическите и хидравлично задвижвани мостове SAF INTRA CD TRAK. Специалното покритие може да се приложи и към почти всички варианти на управляеми мостове с дискови спирачки.

<< Обратно към новините