Volta Trucks обяви поръчки за над 300 камиона

24.01.2023

Volta Trucks обяви поръчки за над 300 камиона

Volta Trucks, производител на изцяло електрически автомобили за работа и доставчик на услуги, обяви силен старт на 2023 г., като потвърди поръчки от клиенти за първите 300 производствени слота на своята изцяло електрическа Volta Zero, с приходи от повече от 85 милиона евро.

[✕]Серийното производство на Volta Zeros ще започне от линията на производственото съоръжение на компанията в Щайр, Австрия в началото на второто тримесечие на 2023 г. Заводът е готов да отговори на силното търсене на клиентите за изцяло електрическия среден камион за градски доставки.

„Volta Trucks постигна важен напредък през първите няколко седмици на 2023 г., потвърждавайки повече от 300 клиентски поръчки за камиони за първите превозни средства от нашата производствена линия в Австрия. Това покрива значителна част от нашите производствени цели за 2023 г., преди клиентите да изпробват пилотно превозните средства. Това е голямо постижение и демонстрира завладяващите характеристики на Volta Zero и доверието, което нашите клиенти имат в способността ни да доставяме“, каза Еса Ал-Салех, главен изпълнителен директор на Volta Trucks.

„Volta Trucks е готов за успешна първа година на продажби и производство. Ние сме уверени и фокусирани върху постигането на нашите стратегически амбиции и цели за декарбонизиране и подобряване на безопасността на градските центрове“, заключи той.

<< Обратно към новините