Наградите на Opel през 2022 г.

23.01.2023

Наградите на Opel през 2022 г.

Моделите с лого «Светкавица» за пореден път доказаха, че са еднакво популярни за клиенти, специалисти и експертно жури на конкурси.

[✕]Читателите на AUTO BILD и COMPUTER BILD наскоро гласуваха и присъдиха „Connected Car Award 2022“ на Crosscamp Flex, електрически кемпер, проектиран на базата на Opel Zafira-e Life.

В допълнение, най-продаваният акумулаторен електрически Opel Vivaro-e, носител на „Международен ван на годината 2021“, сега носи и титлата „Ирландски ван на 2022 година“. А иновативният Opel Vivaro-e HYDROGEN получи „40-та награда за енергия и околна среда на KS“ в Германия.

„Емоционален, подходящ за ежедневна употреба и най-вече електрифициран – това е валидно за Opel днес“, каза главният изпълнителен директор на Opel Флориан Хютл. „Модели като новата Astra, Grandland или Mokka показват как вдъхновяваме хората с решения за мобилност, ориентирани към бъдещето. Това е възможно само с отлично представяне на екипа и е признато от експерти и клиенти с множество награди, които получихме. Благодаря ви за това признание!"

2022 беше годината на “Златната Astra” за Opel. Моделите с лого «Светкавица» за пореден път доказаха, че са еднакво популярни за клиенти, специалисти и експертно жури на конкурси. Доказателство са успехите в продажбите на Opel Corsa, най-популярният малък модел автомобил през 2022 г. според официалните данни на KBA (Федералната агенция за автомобили) и Opel Mokka Electric - най-продавания електрически автомобил в своя сегмент в Германия през есента. Най-голямото признание за германската марка са многобройните награди, получени от Opel за своите иновативни модели, технологии и решения – най-престижното отличие „Златен волан 2022“ за новите Opel Astra и Astra Sports Tourer.

През 2022 г. Opel може да се гордее с факта, че почти всеки модел от гамата автомобили получи поне едно отличие.

В началото на 2022 г. Opel получи наградата „The ONE“ за „Най-реномирана марка лек автомобил на годината“ в Турция. Opel Corsa получи няколко награди миналата година на ключовия британски пазар: беше обявен за „Най-добър Fleet Supermini“ от Fleet World, „Употребявана малка кола на годината“, както и „Употребявана кола на годината 2023“ във всички класове от Купувач на автомобили. Opel Mokka беше обявен за „Кола на годината 2022“ в Латвия, „Ирландски малък SUV на годината 2022“ в Ирландия и получи наградата „Ерин Бейкър“ в Обединеното кралство за електрически автомобил за Mokka-e.

През есента Opel получи огромно признание, когато новата Astra взе „Златен волан 2022“. Със своя атрактивен дизайн, върхови технологии и електрифициран за първи път като plug-in хибрид, новият модел в компактния клас убеди читателите на AUTO BILD и BILD am SONNTAG, както и експертното жури, че е изключителен автомобил, както като хечбек с пет врати, така и като комби Sports Tourer. Най-новото поколение на бестселъра надделя над силната конкуренция и спечели една от най-престижните награди в автомобилната индустрия в категорията „Най-добър автомобил до €50 000“.

Независимото експертно жури на GCOTY на „German Car Awards“ също гласува Astra за „Германски компактен автомобил на годината 2023“. А Astra Sports Tourer комби вече спечели приза „Семеен автомобил на годината“.
Иновативното превозно средство Opel Rocks-e впечатли обществеността с напълно нов, различен и изцяло електрически подход към градската мобилност. Читателите на германското автомобилно издание Аuto motor und sport гласуваха Rocks-e за „Най-добра дизайнерска новост на 2022 г.“ в категорията „Мини автомобили“.

<< Обратно към новините