Печатайте изгодно документи в движение с мобилните принтери на Brother.

IVECO BUS с голяма доставка на електрически автобуси в Италия

12.01.2023

IVECO BUS с голяма доставка на електрически автобуси в Италия

IVECO BUS подписа тригодишно рамково споразумение за доставка на до 150 електрически градски автобуса E-WAY за автобусната компания Busitalia.

[✕]


 

Споразумението между IVECO BUS и Busitalia представлява най-голямата поръчка за градски автобуси E-WAY в Италия до момента. Автобусите ще бъдат доставени между 2023 и 2025 г., като първите 18 от тях ще пристигнат в градовете Падуа и Ровиго през юли 2023 г.
 
E-WAY е известен със своите технически качества и икономичност. 12-метровата версия с нощно зареждане за Busitalia ще бъде оборудвана с климатик, USB портове, специални зони за хора в инвалидни колички и система за виждане назад. Два различни варианта на вътрешно оформление на автобусите предлагат голям капацитет за пътници, без да се намалява пробегът с едно зареждане. Някои превозни средства са оборудвани така, че да побират 28 пътници, докато други ще предлагат оптимална комбинация от 32 седящи места.
 
Busitalia е сред водещите компании в областта на пътническия автомобилен транспорт. Дружеството разполага с 5 000 служители и 2 700 автобуса. През 2021 г. автобусите на Busitalia са изминали около 152 млн. км.
 
“Това мащабно споразумение потвърждава позицията ни на лидер в областта на изцяло електрическите решения за мобилност и доказва, че сме идеалният партньор на транспортните оператори в предоставянето на услуги за мобилност без емисии. Горди сме да подкрепим Busitalia в превръщането на обществения транспорт в Италия в още по-устойчив”, заяви Доменико Нукера, президент на бизнес направление “Автобуси” в Iveco Group.

<< Обратно към новините