Van Hool представи нова гама автобуси Van Hool T

24.11.2022

Van Hool представи нова гама автобуси Van Hool T

Световната премиера на новата гама туристически автобуси Van Hool T на белгийския производител се състоя в края на ноември в завода на компанията в Кьонингсхюикт.

[✕]


 

Van Hool T е нова продуктова гама, която се вписва идеално в съществуващото портфолио от луксозни туристически автобуси на белгийската компания. Състои се от моделите T Alicron, T Acron и T Astron, и се явява като логичен наследник на успешните сериите Van Hool T8, T9 и TX. Според производителят, именно Van Hool T ще зададе тона на марката през следващите десет години. Разработването на Van Hool T се ръководи от четири основни акцента: Аеродинамика, Дизайн, Комфорт и Безопасност.

Новите туристически автобуси на Van Hool имат аеродинамичен дизайн, който спомага максимално да се намали въздушното съпротивление. Дори фаровете за мъгла и допълнителните светлини за по-добра видимост при завиване са напълно интегрирани. Специфичният дизайн на задната част на автобусите също е съобразен така, че да се постигане оптимална аеродинамика.  

Хоризонталните линии в предната и задната част на превозните средства, заедно с хромираната лента отстрани, правят Van Hool T незабавно разпознаваеми луксозни туристически автобуси. Предните и задните светлини използват изцяло LED технологията и допълват дизайна на най-новите продукти на Van Hool. 

Новото поколение седалки за първокласен комфорт се появява на пазара заедно с пускането на Van Hool T. Седалките са едновременно по-леки и по-удобни, предлагайки широка гама от възможности. С намаляването на теглото на всяка седалка с 5 до 6 кг се оптимизира и разходът на гориво. Една от забележителните опции е функцията “люлка”. Това позволява на пътниците да се насладят на истински комфорт при пътуване.

С въвеждането на Van Hool T производителят представя и новото си оборудване за безопасност. Доставчикът, на когото беше възложено да осигури тази услуга, бе Mobileye със своята програма за безопасност Shield+. Тя се състои от следните компоненти:
– Асистент при завиване: открива наличието на уязвими участници в движението в близост до превозното средство и предупреждава водача, ако те възнамеряват да завият.
 – Предупреждение за потенциален сблъсък с пешеходци (PCW): открива движещи се пешеходци пред автомобила и предупреждава водача в случай на потенциален предстоящ сблъсък.
 – Индикация за ограничение на скоростта (SLI): разпознава пътните знаци с индикация за скорост и ги показва на таблото.
 – Разпознаване на пътни знаци.
 – Предупреждение за наблюдение на магистралата (HMW): предупреждава водача, ако разстоянието до предния автомобил е твърде малко.
 – Напомняне за включен мигач: напомня на водача за мигач, който е останал включен твърде дълго.
 
Първоначално от новата гама туристически автобуси Van Hool T ще се продават моделите T Alicron (12-13 м), T Acron (10-14 м) и T Astron (13-14 м). За тях PACCAR-DAF ще доставя двигатели от EURO6 NG поколението (11 и 13 литра) с мощностен диапазон от 270 кВт (367 к.с.) до 390 кВт (530 к.с.). Van Hool T предлага избор от автоматизирани механични предавателни кутии (ZF TraXon) и автоматични трансмисии (ZF EcoLife и Allison). 
 
Повече по темата четете в предстоящия декемврийския брой на сп. КАМИОНИ – на хартия и онлайн на www.transport-press.bg/.
 
Мартин Славчев
Кьонингсхюикт-София

<< Обратно към новините