Печатайте изгодно документи в движение с мобилните принтери на Brother.

Schmitz Cargobull оборудва с каросерия водородния Hyundai

21.11.2022

Schmitz Cargobull оборудва с каросерия водородния Hyundai

Schmitz Cargobull достави първата неутрална по отношение на климата комбинация от превозно средство с каросерията си M.KO и двигател, задвижван с водород, на своя клиент hylane.

[✕]Произведена в завода на Schmitz Cargobull в Литва, каросерията е оборудвана с многофункционален под, с две релси за закрепване на товара и повдигане на задната част, завършвайки водородния камион на Hyundai. Сглобяването на превозното средство и проверката му от DEKRA са се състояли в завода на GRW в Тодин, където все още се намира проектното производство на Schmitz Cargobull. Това прави Schmitz Cargobull първият сертифициран производител на каросерии за Hyundai в Германия.

Дирк Нуксол, управляващ директор на GRW, Сабине Есман, международен мениджър за ключови клиенти Логистика/Хранителен бизнес в Schmitz Cargobull, и Бруно Алтеншопфер, мениджър на автопарк в hylane, взеха превозното средство за първото му използване на пътя.

„Развълнуван съм от това колко бързо може да бъде внедрена тази концепция. Това превозно средство е още една стъпка напред към устойчиви транспортните решения с водород в Германия“, казва Алтеншопфер.
„Решенията за устойчив товарен транспорт са особено важни за Schmitz Cargobull. Имаме удоволствието да реализираме този страхотен пилотен проект за толкова кратко време и ще завършим общо 17 автомобила през следващите няколко седмици. Каросериите от Schmitz Cargobull са оптимално оборудвани за съжителство с резервоарите за водород“, казва Есман.

"Като първия марка камиони от водородна серия, одобрен в Германия, ние успяхме да покажем превозното средство заедно със Schmitz Cargobull на конференцията на BMDV „Щадящи климата автомобили за работа" в Берлин. Там ни беше позволено и да представим нашата концепция за практическото използване на камионите в детайли“, казва Сара Шифър, управляващ директор, HyLane GmbH.

„Камионите „XCIENT Fuel Cell“ ще бъдат подготвени – в зависимост от изискванията на клиента – за използването им на път. Хладилните и сухи товарни боксове са монтирани на шасито на автомобила, за да могат да транспортират товарите безопасно. Някои от превозните средства ще бъдат оборудвани и с хладилно ремарке."

Като изключителен доставчик на неутрални по отношение на климата превозни средства за мобилност под наем, hylane предлага конкурентни цени благодарение на финансирането от Федералното министерство на дигиталните въпроси и транспорта. Клиентите плащат на база изминати километри.

<< Обратно към новините