Печатайте изгодно документи в движение с мобилните принтери на Brother.

IVECO BUS представи CROSSWAY LE във версия мек хибрид

27.10.2022

IVECO BUS представи CROSSWAY LE във версия мек хибрид

CROSSWAY LE идва след лансираната по-рано хибридна версия на градския модел URBANWAY. Той е наличен в XTL (X-To-Liquid) версии за работа на горива от възобновяеми източници и с природен газ.

[✕]


 

Новият CROSSWAY LE Hybrid се предлага като автобус от Клас I за градска употреба и Клас II за крайградски зони. Моделът е 12-метров с 43 седящи места седалки общ капацитет до 71 пътници. Електрическото задвижване на автобуса работи с хибридна технология, разработена в тясно сътрудничество с Voith. Оборудван е с 48-волтова LTO батерия – монтирана на покрива, предавателна кутия Voith DIWA NXT и доказания двигател Cursor 9. Кутията DIWA NXT е комбинирана с електродвигател-генератор с пикова мощност 35 кВт. Той действа като стартер и като генератор за рекупериране в батерията на енергията, акумулирана по време на фазите на забавяне и спиране. Електрическият двигател подпомага и разтоварва ДВГ при ускорение. Новото решение включва и функцията Stop & Start. С всички тези функции новият CROSSWAY LE Hybrid осигурява икономия на гориво в сравнение с конвенционалната версия на модела.
 
С добавянето на новия CROSSWAY LE Hybrid към продуктовото си портфолио за крайградски транспорт IVECO BUS вече предлага избор от:
- 10,8, 12, 13 и 14,5-метрови CROSSWAY Low Entry варианти, оборудвани с дизелов двигател Cursor 9, съвместим с XTL, предлаган в Клас I и II.
- 12-метров CROSSWAY Low Entry (Клас I) с двигател Cursor 9 на природен газ, съвместим с биометан.
- 12 и 13-метрови версии на CROSSWAY Low Entry (Клас II) на природен газ.
 
IVECO BUS CROSSWAY LE Hybrid, произвеждан в завода на IVECO BUS във Високе Мито, Чехия, вече е представен за участие в търгове през 2022 г., като доставките на модела ще започнат през първото тримесечие на 2023 г.

<< Обратно към новините