Печатайте изгодно документи в движение с мобилните принтери на Brother.

Quantron ще развива бизнеса си в САЩ

12.10.2022

Quantron ще развива бизнеса си в САЩ

QUANTRON ще внедри бизнес модела си в САЩ, които ще бъде подкрепен с план за разработване на нови дизайн на автомобили за работа с електрически и водородни задвижвания.

[✕]Запитвания от страна на американски оператори на автопаркове за внедряването на тези нови технологии са подкрепили решението на компанията за разширяване на бизнеса в Северна Америка.

Въз основа на стратегическото си партньорство с канадската компания за горивни клетки Ballard Power Systems, QUANTRON има амбицията да бъде един от пионерите в сегмента на базирани на водород превозни средства за превози на дълги разстояния с нулеви емисии в САЩ. До 2025 г. QUANTRON има за цел да генерира около 50% от оборота си на северноамериканския пазар, със силен фокус върху водородните решения за транспорт на дълги разстояния, например камиони от клас 8.

Майкъл Першке, главен изпълнителен директор на Quantron AG: „Създаването на дъщерно дружество в САЩ е важна стъпка към нашата цел да пуснем превозни средства с нулеви емисии по пътищата в световен мащаб. В Европа близо 100 превозни средства, преработени от QUANTRON, вече се използват успешно. Виждаме потенциал за САЩ за трицифрен годишен обем за първите години. Много съм доволен, че Ричард Хаас, с неговия повече от 40-годишен опит в индустрията за мобилност, ще се присъедини към нас като президент и главен изпълнителен директор на Quantron USA."

Преди да се присъедини към Quantron, Ричард Хаас е президент и главен изпълнителен директор на стартиращата автомобилна компания Mahindra Automotive North America, стартирайки нов завод за сглобяване на автомобили в района на Детройт. Преди това той е бил инженерен директор за Tesla Model S и с дълга кариера в Ford Motor Company, включително петгодишен престой във Ford Южна Америка, където е бил част от малка работна група, отговаряща за пускането на множество нови продукти в комплекс за сглобяване в Североизточна Бразилия.

Ричард Хаас: „Възможността в QUANTRON е уникална и завладяваща в индустрия, която сега възприема нововъзникващи технологии – особено в сферата на електрическото задвижване с водородни горивни клетки за средни и големи автомобили за работа. За мен е чест и съм развълнуван да бъда един от първите играчи в тази сфера в Съединените щати.“

В САЩ има голямо търсене на превозни средства с алтернативно гориво. Администрацията на Байдън обяви възможност за финансиране от 8 милиарда долара за създаване на регионални хъбове за чист водород (H2Hubs) в цялата страна, които ще формират базата на бъдещата икономика с чиста енергия на Америка.

<< Обратно към новините