Volvo Buses и FlixBus подписаха споразумение за сътрудничество

06.10.2022

Volvo Buses и FlixBus подписаха споразумение за сътрудничество

Двете компании ще работят заедно за развитието на по-устойчиви автобусни превози, като улеснят развитието на автопарка на операторите партньори на FlixBus.

[✕]


 

Споразумението между FlixBus и Volvo Buses влезе в сила на 1 май 2022 г. и дава възможност на Volvo Buses да доставя туристически автобуси за партньорската мрежа на FlixBus, която има маршрути, свързващи 2500 дестинации в 38 държави с над 450 000 ежедневни връзки. Сътрудничеството ще подпомогне автобусните компании, като намали усилията, необходими от страна на операторите при закупуването на превозни средства.
 
Никлас Оре, вицепрезидент “Продажби на туристически автобуси” на Volvo Buses в Европа, казва: “Volvo Buses и FlixBus имат еднакво виждане за транспорта на хора - той трябва да бъде устойчив, безопасен и надежден. Споразумението за сътрудничество и партньорството ни дава възможност да развиваме тази концепция заедно.”
 
Фабиан Щенгер, главен оперативен директор на FlixBus, споделя: “Volvo Buses е партньор, който споделя нашите ценности по отношение на пътуванията, щадящи климата, и доставя първокласни автобуси, които могат да гарантират качеството на FlixBus, което нашите клиенти търсят.”
 
Сътрудничество между Volvo Buses и FlixBus вече доведе до разширяване на флота с биогорива на Flixbus във Франция. От края на септември два дабълдекера Volvo 9700 по маршрута от Брест до Гренобъл започнаха да се движат с Oleo100 - биогориво, произведено от френско рапично масло. Маршрутът е най-дългата търговска линия в Европа, по която се използва френско биогориво.

<< Обратно към новините