Камионите на MAN ще плащат сами горивото си

04.10.2022

Камионите на MAN ще плащат сами горивото си

MAN превръща камиона в портфейл – новата дигитална платформа MAN SimplePay улеснява всички платежни транзакции за водачите.

[✕]


 

MAN Truck & Bus е „интелигентен иноватор“ и е първият производител, който разработва дигитална платформа за всички процеси на плащане, свързани с автомобили за работа. Това е MAN SimplePay. С него камионът се превръща в дигитален портфейл – за всички транзакции, които се случват в ежедневния транспорт.

Предимствата са ясни - пълна прозрачност и опростяване на всички платежни транзакции. Така компанията остава вярна на стратегическия си ръководен принцип „Да улесним бизнеса с клиентите“.

MAN SimplePay е първата стъпка към цялостна платежна екосистема за различни услуги. Заедно с партньора си BP, MAN първоначално пуска решение за автоматизирани безконтактни и сигурни процеси на плащане при зареждане – без пари в брой и физически карти. Шофьорът остава в камиона, като по този начин елиминира необходимостта да посети бензиностанцията и така спестява време. Това намалява и възможните контакти с други хора, което е важно по време на пандемия от коронавирус.

Мениджърите на автопаркове също ще се възползват от MAN SimplePay, защото имат изглед в реално време върху таблото за управление и могат да контролират всички разходи и процеси за всяко отделно превозно средство в една обща система. Друг положителен ефект е, че административната им натовареност намалява. Следователно MAN разрешава сериозен проблем, който често отнема на мениджърите на автопаркове много часове и им пречи да изпълняват действителната си задача - да осигурят ефективно използване на камионите.

От техническа гледна точка процесът на плащане се извършва директно от камиона през RIO Box. Дигиталната обработка на процеса на плащане се извършва от друг партньор - Stripe. Облачната инфраструктура се предоставя от Amazon Web Services. Ще бъде възможно да вземете MAN SimplePay чрез MAN Marketplace и след това услугата ще бъде инсталирана онлайн на избраните камиони.

Планира се пускането на пазара на MAN SimplePay съвместно с BP да стане възможно най-бързо. В следващите етапи партньорската мрежа и услугите за лесно и сигурно плащане ще бъдат допълнително разширени, например за услуги на пътя – като гаранция за плащане към автосервиза чрез RIO Box в случай на повреда.

След IAA Transportation 2022 MAN SimplePay е достъпен за пилотни клиенти на английския пазар. Това ще бъде последвано от представянето му на германския пазар. MAN SimplePay по-късно ще бъде внедрен в международен план извън границите на Германия. Планирано е и интегриране на смесени автопаркове чрез сътрудничество с TRATON и разширяване обхвата на приложението с решение за автобуси и ванове на MAN.

<< Обратно към новините