SAF-HOLLAND на IAA Transportation 2022

03.10.2022

SAF-HOLLAND на IAA Transportation 2022

Преминете в следващото ниво на транспорта: това беше лозунгът, с който SAF-HOLLAND представи своите решения и продукти на IAA Transportation 2022.

[✕]


 

Новите продукти от производителя на части за автомобили за работа отговарят на тенденциите за електрификация, автономно шофиране и дигитализация.

Последното издание на изложението IAA беше успешно за SAF-HOLLAND: „Дойдохме в Хановер с цяла гама от иновативни продукти и решения, които значително повишават ефективността, безопасността и екологичните характеристики на превозните средства. Това беше много добре прието от посетителите на: нашият щанд беше много търсен през всичките дни. След толкова отменени изложения, наистина оценихме личните срещи с клиенти и партньори. Установихме нови контакти и сключихме бизнес сделки“, обобщава Кристоф Гюнтер, президент за Европа, Близкия изток и Африка, както и главен технологичен директор в SAF-HOLLAND.

Фокусът на доставчика на части за автомибили за работа в момента се е върху електрификацията на оси, автоматизирани съединители, дигитализация и свързване в мрежа на ремаркета с цел оптимизиране на транспортните процеси.

Следващото ниво на електрификация: SAF TRAKr

SAF-HOLLAND достига следващото ниво на електрификация със своята регенеративна спирачна ос SAF TRAKr, която предлага повече ефективност и устойчивост за транспортния сектор. Електрическата ос за ремаркета, която влиза в серийно производство, намалява или предотвратява шума, емисиите на прахови частици и CO2. SAF TRAKr повишава нивото на комфорт за водача и отговаря на всички законови изисквания за вътрешноградски зони с ниски емисии и екологични ограничения. Осите са предназначени за ремаркета с електрически системи, като хладилни ремаркета или ремаркета за строителни материали, но също така и за превозни средства с електрохидравлични агрегати - с подвижен под или цистерни.Следващото ниво на автономно шофиране: SH автоматизирано свързване

Една стъпка към следващото ниво на автономно шофиране е концепцията за автоматизирано свързване. Представената в Хановер система със сензорно базиран процес автоматизира и ускорява свързването и разкачването. Шофьорите спестяват време, печелят от допълнителна безопасност и получават по-привлекателно работно място в кабината. В същото време SAF-HOLLAND Automated Coupling използва високоскоростен трансфер на данни, за да направи автоматизацията на камионите с полуремаркета икономически оправдана в дългосрочен план.

Следващото ниво на интелигентните ремаркета: Smart Axle

Smart Axle е за мрежово свързани ремаркета, интегрирани в дигиталните логистични процеси. Това решение за следващото ниво на интелигентни ремаркета бе представено за първи път в Хановер. Предлагаща повече безопасност, по-ниски общи разходи, и съответствие с най-новото законодателство, интелигентната ос е оборудвана фабрично със сензори за наблюдение на задните колела, включително на спирачките и налягането в гумите.

Новият SAF TIRE PILOT I.Q., системата за следене на налягането в гумите, също е част от Smart Axle. Тя отговаря на изискванията на GSRII 2019/2144 и ECE-R-141, с което системите за следене на налягането в гумите стават задължителни от 2024 г. Дигиталната система, която ще бъде налична от средата на следващата година, поддържа постоянно налягане в гумите при предварително зададено стойност. Това позволява да се предотврати сериозна повреда на гумите, удължава живота им и спестява гориво.

Базираната на сензори ос включва и телематичната система SAF TrailerMaster, която е разработена от британското дъщерно дружество Axscend, и вече има широко приложение. Предназначена за управление на ремаркето, системата предоставя дигитални данни в реално време, за да осигури повече прозрачност, безопасност и ефективност.

<< Обратно към новините