Печатайте изгодно документи в движение с мобилните принтери на Brother.

QUANTRON ще си сътрудничи с ETO Motors

27.09.2022

QUANTRON ще си сътрудничи с ETO Motors

Quantron AG, експерт в транспортни решения с нулеви емисии, и ETO Motors Private Limited от Индия, планират да започнат сътрудничество за индийския пазар, което двете страни потвърдиха и по време на IAA Transportation 2022 в Хановер.

[✕]


 

ETO е компания за решения и услуги за електрическа мобилност, която осигурява чист и безопасен обществен транспорт за пътуващите в първа миля, последна миля, и в рамките на града. В рамките на партньорството индийската компания ще осигури подкрепа за проектиране и разработка на QUANTRON, за да позволи триколесните превозни средства на ETO да бъдат съвместно сертифицирани от съответните органи в Европа. В допълнение, ETO ще помогне на QUANTRON при установяването на съоръжения за сглобяване и производство на автомобили ETO в Европа.

QUANTRON ще бъде единствен търговски и сервизен партньор за Европа за всички съвместно разработени триколесни превозни средства на ETO за последната миля. В замяна базираният в Аугсбург експерт по е-мобилност ще подпомогне ETO в разработването и одобрението на камиони QUANTRON, транспортери за последната миля и автобуси от съответните власти в Индия и други страни на индийския субконтинент, като ETO ще бъде единствения дистрибутор за всички превозни средства и технологии на QUANTRON в региона.

QUANTRON ще предостави на ETO достъп до своите пакети за преоборудване и преобразуване на двигатели с вътрешно горене в електрически превозни средства и ще помогне на ETO при проектирането и разработването на индийски версии на тези пакети, с индийски цени и индийски лицензи и одобрения.

Ключовата задача за ETO и QUANTRON е да разработят пакети за преобразуване на електрически и евентуално приложения на горивни клетки, насочени към глобалните пазари – за камиони, автобуси или дори влакове, в зависимост от цената и осъществимостта.

Сътрудничеството също има за цел да въведе превозни средства и инфраструктура с водородна технология (като резервоари, дозатори и електролизери) чрез сътрудничество или внос/износ на технологии между страните. Освен това двете страни ще разработват нови решения за батерии/енергия, които да бъдат въведени в превозни средства/продукти в съответните региони. Те ще си помагат взаимно в споделянето на технологични платформи, включително свързаност на екосистемата, IoT, решения за управление на флота, базирани на местоположение услуги, управление на маршрути, енергия, зареждане.

<< Обратно към новините