Новият Mercedes-AMG C 63 S E PERFORMANCE е зората на една нова ера

23.09.2022

Новият Mercedes-AMG C 63 S E PERFORMANCE е зората на една нова ера

Новият Mercedes-AMG C 63 S E PERFORMANCE е знаков в 55-годишната история на AMG. С ноу-хау от Формула 1 той пренася авангардните технологии от състезателната писта на пътя.

[✕]


 

Двускоростният електрически мотор, разположен на задния мост, допълва 2-литровия турбо двигател, който е монтиран надлъжно отпред. Това е и най-мощният сериен 4-цилиндров мотор в света, като подаването на мощност и натрупването на въртящ момент се случват веднага и без забавяне, така както е във Формула

Електрическото задвижване и високопроизводителната 400-волтова батерия са ексклузивни разработки на AMG и подчертават високата инженерна компетентност на развойния екип от Афалтербах. Точно както във Формула 1, батерията на С 63 S е специално проектирана за бърза мощност и е с иновативно, директно охлаждане на клетките. Комбинираната мощност на системата е 680 к. с. (500 кВт), а комбинираният максимален системен въртящ момент - 1020 Нм.

За първи път в C 63 напълно променливата система за задвижване на четирите колела AMG Performance 4MATIC+ се използва за прехвърляне на задвижващата мощност към пътя и включва режим Drift за още повече удоволствие от шофирането. Към това като стандарт е добавена и завиваща задна ос с ъгъл на отклонение до 2,5 градуса. И двата варианта при представянето на пазара – седан и комби, ускоряват от 0 до 100 за 3,4 секунди. Максималната скорост е 280 км/час (270 км/ч за комби версията, и в двата случая с опционален AMG Driver's Package).

Експресивен дизайн

Дизайнът на новия C 63 S се различава от този на Mercedes-Benz C-класа по своите мускулести пропорции. В основата и на двете версии на Mercedes-AMG C 63 S E PERFORMANCE стои специфичното AMG купе, като общата дължина на лимузината превишава с 83 мм, а ширината - със 76 милиметра тези на C-класата. Междувременно и междуосието нараства с 10 милиметра. Малък, но особено фин детайл е, че за първи път при сериен модел на Mercedes-AMG емблемата на AMG заменя звездата на Mercedes на предния капак на автомобила.

Стилен интериор, ново поколение на AMG Performance седалки

В интериора спортните седалки AMG със специална тапицерия и отличителни шевове допринасят за изисканото впечатление. Ексклузивните цветове и разнообразието от тапицерии от кожа nappa с щампована AMG емблема за облегалките за глава на предните места служат за подчертаване на спортната или луксозната страна на C 63 S. Напълно преработената седалка AMG Performance от второ поколение се предлага като опция.

Мултимедийната система MBUX е последно поколение и включва допълнителни дисплеи и функции, специфични за AMG и хибридното задвижване.
 

<< Обратно към новините