MAN eTruck – солиден пробег и безкомпромисна визия

21.09.2022

MAN eTruck – солиден пробег и безкомпромисна визия

Впечатляващият камион MAN eTruck бе под светлините на прожекторите на щанда на MAN Truck & Bus на IAA Transportation 2022. Прототипът вече е готов за серийно производство и се очаква да влезе в експлоатация при първите си клиенти от 2024 г.

[✕]


 

Иновативният „електрически лъв“ вече е подготвен за зареждане с мегават. Благодарение на високия си капацитет и кратките времена за зареждане, новият eTruck ще е подходящ за тежкотоварни превози на дълги разстояния с ежедневен пробег между 600 и 800 километра и дори до 1000 километра в бъдещите версии. С ниските си експлоатационни разходи и най-добрия енергиен баланс, батерийните електрически превозни средства са най-подходящата технология за автомобилите за работа без CO2, казват от MAN.

По отношение разнообразието от приложения и възможни версии на каросерията, MAN eTruck по никакъв начин няма да отстъпва на днешните дизелови камиони. Той ще покрива приложения, вариращи от хладилен транспорт на дълги разстояния, класически комбинации с полуремаркета и ниско ниво на шум, сметосъбиране без емисии в града с маневрени соло 3-осни шасита, до напълно електрически транспорт на суроовини до строителни обекти с шаси кабини и комбинации влекач-ремарке.

MAN вече е сглобила 20 бройки от бъдещия е-лъв в своя новаторски център за е-мобилност в главния си завод в Мюнхен. Планираното комбинирано серийно производство с конвенционални камиони вече се тества в реални условия там. В очакване на разрастването на е-мобилността в сегмента на тежкотоварните камиони, MAN прави производството си по-гъвкаво, така че дизеловите или електрическите камиони да могат да се произвеждат на една производствена линия въпреки различните им компоненти и в зависимост от изискванията на клиента . До края на 2023 г. всички специалисти в производството на камиони ще бъдат квалифицирани и за серийно производство на е-камиони, уверяват от МАN.

<< Обратно към новините