Печатайте изгодно документи в движение с мобилните принтери на Brother.

QUANTRON с нови водородни и е-камиони с голям пробег на IAA

21.09.2022

QUANTRON с нови водородни и е-камиони с голям пробег на IAA

В стратегическо партньорство с Ballard Power Systems , QUANTRON разработи FCEV Heavy Duty Truck, който направи световната си премиера на IAA Transportation в Хановер.

[✕]


 

QUANTRON QHM FCEV се отличава с използваните най-съвременни технологии, включително FCmove-XD 120 kW горивна клетка, разработена от Ballard, и с интегрираната eGen Power 130D E-ос от Allison Transmission, световен лидер в задвижващите системи. QUANTRON предлага и опционален аеропакет за всички камиони QHM FCEV, който подобрява работния обхват с 10%.

Като влекач за тежък транспорт на дълги разстояния, QUANTRON QHM FCEV 44-1000 прави впечатление с богатия си набор от иновативни функции и технологии, както и със своята оперативност.

Пробегът му с едно зареждане според производителя е около 700 км в зависимост от натоварването и топографията на трасето. Шофьорската кабина е създадена за превози на дълги разстояния. Резервоарът за водород е с обем от около 54 кг, и е напълно интегриран в шасито. Оптимизирана е консумацията на H2 чрез специално разработена интелигентна система за управление Q-ENERGY.

Получена е максимална ефективност при взаимодействието между е-оста, горивната клетка, високоволтовата батерия и 24В, както и спомагателните HV консуматори. Допълнителен акцент е версията на влекач с полуремарке на същата платформа за използване в Норвегия. Камионът може да бъде незабавно поръчан и доставен през второто тримесечие на 2023 г.

QUANTRON QHM FCEV 60-2000 и QUANTRON QHM FCEV 44-2000 се отличават и с изключително големите си вместимости на резервоарите до 116 кг, които са напълно интегрирани в шасито и са разположени зад кабината. Това ще позволи пробег до 1500 км с едно зареждане на двата резервоара с H2. Като QUANTRON QHM FCEV 27-1000, тази конфигурация ще бъде налична и като версия на пътна композиция за превоз на тежки товари на дълги разстояния.

Нова е-платформа QUANTRON QHM BEV

QUANTRON представи и изцяло електрическа платформа за тежкотоварни камиони на IAA Transportation. QUANTRON QHM BEV се предлага във версии влекач QUANTRON QHM BEV 44-400, както и шаси кабина QUANTRON QHM BEV 27-400, в голям брой варианти. Батерията с високо напрежение до 392 кВч може да се презарежда, за да осигури производителност до 350 кВт DC и има оперативен обхват до 350 км в зависимост от теглото и топографията на трасето. Камионът вече е наличен за поръчка.

При QUANTRON QHM BEV, електрификацията е извършена без промяна на технологията за отвеждане на мощността в "зависещото от двигателя задвижване" или "зависещо от скоростната кутия задвижване". В резултат на това компанията предлага на производителите на каросерии оптимален интерфейс и решение.

Повече за изложението IAA Transportation четете в следващия брой на сп. КАМИОНИ

<< Обратно към новините