Бош Инженеринг Център с безплатна ИТ школа за деца в Банско

12.09.2022

Бош Инженеринг Център с безплатна ИТ школа за деца в Банско

Бош Инженеринг Център София подкрепя Училищна Телерик Академия в създаването на ИТ школа за деца в град Банско през учебната 2022 - 2023 година.

[✕]Обучението е част от Училищна Телерик Академия - най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици, която предоставя възможност да се обучават на програмиране и дигитални технологии, и се провежда в партньорство с Професионална гимназия по електротехника и енергетика (ПГЕЕ).

Програмата „Дигитални науки“, която ще се реализира в новосъздадената школа, има за цел да насърчи образованието на деца от 5-ти до 7-ми клас и да подпомогне развитието им в тази сфера от ранна възраст. Бош Инженеринг Център София подкрепя инициативата с дарение, което осигурява провеждането на школата, в която да се обучават учениците и ангажирането на преподаватели. Представители на Центъра участват активно в проекта.

Школата ще стартира с прием на 20 ученика, като обучението се планира да започне около средата на октомври 2022 г., а общата му продължителност ще е 72 часа. От кандидатите не се изискват предварителни познания в областта на технологиите. Кандидатстването за „Дигитални науки“ става онлайн през сайта на Училищна Телерик Академия до 2 октомври и включва попълване на електронна форма, както и приемен тест.

Училищна Телерик Академия е безплатна ИТ инициатива за ученици от 1-ви до 12-ти клас в България. Нейната мисия е да подготвя следващите поколения за професиите на дигиталното бъдеще с интерактивни програми, достъпни за всички ученици. От създаването ѝ през 2010 г. до днес тя е обучила над 17 000 деца и младежи на възраст между 7 и 18 години на програмиране и дигитални технологии.

Бош Инженеринг Център София инвестира постоянно в създаването на среда с повече възможности за придобиване на нови знания и умения чрез използването на технологии и е последователен в подкрепата си за образованието, професионалното развитие и ориентация на млади ИТ таланти.

Компанията осигурява на ученици и студенти различни възможности за развитие в сферата на най-съвременните софтуерни технологии, които ще оформят бъдещето на автомобилната индустрия. Дуалното обучение, стажантските програми, доброто сътрудничество с училищата и университетите са част от добрите дългосрочни практики на Бош Инженеринг Център София.

<< Обратно към новините