IVECO BUS и VIA ще си сътрудничат в обществения транспорт

18.07.2022

IVECO BUS и VIA ще си сътрудничат в обществения транспорт

IVECO BUS и VIA обявиха, че са подписали Меморандум за разбирателство за проучване на възможно бъдещо сътрудничество в разработването на персонализирани решения за обществен транспорт по заявка и на свързани цифрови услуги за автобуси.

[✕]Двете компании споделят мнението, че екосистемата за мобилност се развива към силно дигитализирана и интегрирана мултимодална система и че транспортът по заявка се е доказал като ефективен. Меморандумът за разбирателство е първа стъпка за обсъждане на възможността за разработване на бъдещи решения за мобилност – от адаптиран към търсенето транспорт, задвижван от алтернативни енергии, до автономен обществен транспорт.

Дискусиите ще включват решения, които да направят транспорта, отговарящ на търсенето, както и по-лесно достъпен за държавните и общински структури на обществения транспорт и за операторите на обществения транспорт чрез лесни за внедряване цялостни пакети, които се интегрират безпроблемно в съществуващата система за градски или селски транспорт. IVECO BUS и VIA също ще проучат възможностите за автономни совалки по заявка.

Споразумение е важна стъпка към визията на IVECO BUS и VIA за бъдещето на мобилната екосистема и към споделената амбиция за разработване на решения, които добавят стойност за операторите и крайните потребители.

Меморандумът бе подписан от Антея Греко – ръководител на партньорствата във VIA и Стефано Еспиноза - ръководител продажби и продукти в IVECO BUS.

<< Обратно към новините