Volta Zero с първи отзиви от клиенти

28.06.2022

Volta Zero с първи отзиви от клиенти

Volta Trucks, водещ производител на напълно електрически автомобили за работа и доставчик на услуги, завърши първата си клиентска сесия за оценка на шофирането и за обратна връзка на прототипа Volta Zero.

[✕]Тестовете предоставиха на клиентите първия им контакт с камиона със средна товароносимост и нулеви емисии на ауспуха, проектиран за градска логистика.Това са първите отзиви от реалния свят за производителността на превозното средство с кабина, ориентирана към водача и иновативни функции за безопасност.

Събитието за оценяване бе проведено в UTAC Autodrome de Linas-Montlhery в Париж, и е последният етап на компанията в нейното пътуване към пазарната реализация на камиони с нулеви емисии и с водеща в бранша скорост. Прототипните превозни средства са преминали събитието за оценка, като обратната връзка с клиентите ще бъде използвана за серийното производството. Верификацията на продукта е планирана да започне през лятото в производствения обект на компанията в Щайр, Австрия.

Тези прототипи ще бъдат предоставени на клиенти за продължителни периоди по-късно през 2022 г., което ще им позволи да разберат как напълно електрическите камиони ще се интегрират в техните операции. Производството на първите превозни средства по спецификация на клиента следва да започне в началото на 2023 г.

На събитието за оценка в UTAC, Париж, главният изпълнителен директор на Volta Trucks, Еса Ал-Салех, каза:

„Днес е много важен ден за Volta Trucks, за нашите клиенти и за декарбонизацията и устойчивостта на нашите градове. От появата на Volta Zero през септември 2020 г., ние работим с бързи темпове, за да изведем автомобила на пазара, защото това е изискването на нашите клиенти.

Можем да позволим на клиентите ни да оценяват прототипи на напълно електрически камиони по-малко от 2 години, откакто разкрихме демонстрационното превозно средство, и по-малко от 18 месеца от стартирането на действителния инженерен проект, което е най-добрият пример за скоростта, с която работим.

Това са много ранни и сравнително незавършени прототипи, които клиентите обикновено не могат да изпитат напълно, но обратната връзка от тях е изключително положителна. Това ни дава допълнителна увереност и потвърждение, че ще доставяме на автомобили за работа с нулеви емисии от световна класа, в големи количества, започвайки от началото на следващата година."

Допълнителни събития за оценка от клиенти и възможности за тестване на прототипи са планирани от Volta Trucks през лятото/есента на 2022 г.

<< Обратно към новините