DAF XD New Generation ще бъде представен на IAA 2022

23.06.2022

DAF XD New Generation ще бъде представен на IAA 2022

Бъдещето на дистрибуцията и професионалния транспорт започва с представянето на New Generation DAF XD. Тази изцяло нова серия камиони поставя нов стандарт за качество, безопасност, ефективност и комфорт на водача и е напълно подготвена за задвижващи линии с нулеви емисии.

[✕]Новото поколение DAF XD ще бъде показано на изложението IAA в Хановер, Германия, през септември.

DAF XD New Generation е базиран на платформата на серията награждавани камиони XF, XG и XG⁺, спечелила и приза за „Международен камион на годината 2022“, и е за курсове на дълги разстояния. Вложени са множество премиум функции – включително водеща в класа аеродинамика, задвижващи агрегати, позиция на сядане и монтаж и завършване, които ще бъдат въведени в сегмента за дистрибуция и професионални дейности.

Безопасност

Производителят обещава най-добрата директна видимост в класа, което е ключово за градски приложения. Новото поколение DAF XD има голямо предно стъкло и големи странични прозорци с ултраниски линии на колана. Ниската позиция на кабината допринася за оптимален директен изглед, както и опционалният прозорец за изглед при завой. Добрият индиректен изглед е гарантиран благодарение на DAF Corner View и DAF Digital Camera System.

Ефективност

Водещата в класа горивна ефективност и ниските емисии на CO2 се реализират и чрез изключителна аеродинамика на кабината, нова задвижваща линия PACCAR MX-11 и усъвършенстваните системи за подпомагане на водача. Системата за управление на автопарка DAF Connect пести време при актуализации на софтуера. Налични са богат асортимент от силоотводни механизми, модули за закрепване на каросерията и конектори.

Комфорт за водача

Новото поколение XD предлага превъзходна достъпност за водача, който ще използва просторна кабина с обем до почти 10 куб. метра. Големият диапазон на регулиране на седалката и волана гарантират най-добра позиция на водача. Впечатляващото и изключително ергономично арматурно табло се отличава с ясни и напълно дигитални панели. Шофирането и управлението се улесняват от напълно новия дизайн на предната част на шасито, окачването на кабината и окачването на задната ос. В резултат на това изцяло новият XD е удоволствие за шофиране.

Готови за бъдещето

DAF XD New Generation ще се предлага в допълнение към популярните, универсални DAF CF за дистрибуция. Производството му е планирано да започне през есента на 2022 г. Платформата на превозното средство DAF XD е напълно подготвена да използва всички видове задвижвания, включително алтернативни задвижващи агрегати.

<< Обратно към новините