Печатайте изгодно документи в движение с мобилните принтери на Brother.

Waberers избра нулевите емисии с DAF CF Electric

21.06.2022

Waberers избра нулевите емисии с DAF CF Electric

Водещият унгарски логистичен доставчик Waberer’s избра DAF Trucks за доставката на първия си напълно електрически тежкотоварен автомобил за дистрибуция.

[✕]Електрическият влекач DAF CF ще изминава до 500 километра на ден при нулеви емисии в и около Будапеща. Това е първият DAF CF Electric, който се доставя в Централна Европа.

За да намали емисиите си, Waberer’s неотдавна поръча 450 влекача от ново поколение DAF XF. С новия DAF CF Electric Waberer’s още веднъж подчертава факта, че оценява важността на намаляването на своя отпечатък върху околната среда. 500 километра на ден.

През 2018 г. DAF беше първият европейски производител на камиони, който представи напълно електрически разпределителен камион CF Electric. Toj e наличен като влекач 4x2 и 6x2 шаси кабина, и е разработен в отговор на нарастващото търсене на по-добро качество на въздуха и по-ниски емисии на CO2 в транспортния сектор. Благодарение на интелигентното планиране и бързото зареждане, електрическите камиони DAF CF са в състояние да изминават стотици километри с „нулеви емисии“ на ден.

„Възможност за транспортния сектор“

„Решихме да поемем по пътя на екологизацията“, казва Барна Ердели, член на борда на Waberer’s. „Разширяването на нашия автопарк е следващият крайъгълен камък по този път, и това напълно електрическо превозно средство няма да бъде последното ни. Waberer's се ангажира да предоставя трайни и устойчиви логистични решения. Напълно електрическите камиони предлагат възможност на транспортния сектор да изиграе своята роля в справянето с предизвикателствата на глобалното затопляне и с качеството на въздуха на местно ниво.“

DAF CF Electric на Waberer’s първоначално ще бъде пуснат в експлоатация в и около унгарската столица Будапеща за превоз на всякакви стоки.

„Огромен опит от реалния живот“

„DAF доставя изцяло електрически камиони от години, което води до огромен опит от реалния живот“, казва Ричард Цинк, директор Маркетинг и продажби на DAF и член на управителния съвет. „Освен че помагаме на нашите клиенти да намерят правилния електрически камион за тяхното конкретно приложение, ние им предлагаме и интегрирано решение, включително ефективни системи за зареждане и усъвършенствани програми за симулиране на маршрути, за да се оптимизира ежедневният бизнес на компанията.“

<< Обратно към новините