MAN се движи към устойчивата мобилност

09.06.2022

MAN се движи към устойчивата мобилност

MAN Truck & Bus за в бъдеще ще предлага шаси eBus за глобалния пазар. То ще се основава на доказани технологии от Lion's City E, който вече работи успешно в много европейски страни и до момента за него са получени над 1000 поръчки.

[✕]Целта е да се подобри екосъобразната мобилност, а трафикът в градовете по целия свят да бъде още по-чист, по-тих и по-безопасен.

Е-мобилността електрифицира все повече хора и компании по света. В международен план тя бързо набира скорост. Анализаторите очакват търсенето на електрически автобуси да продължи да расте през следващите години. До 2040 г. се очаква продажбите на автобуси с нулеви емисии да нараснат до над 80% от световния пазар.

„За да отговорим на това търсене и да дадем нашия принос по отношение на устойчивата мобилност, предлагаме решение за електрически автобуси eBus шаси MAN за международните пазари извън Европа“ казва Руди Кухта, ръководител на бизнес звено Bus в MAN Truck & Bus , добавяйки: "С шасито ние даваме на производители от цял ​​свят перфектна основа за техните напълно електрически модели."

Като първа стъпка MAN ще предложи шасито eBus като версия с две оси за използване за нископодов автобус с нисък вход, и междуградски автобус (висок етаж). „За да се гарантира, че шасито на eBus може да се използва навсякъде, то ще се предлага като вариант за ляво и дясно управление“, казва Барбарос Октай, ръководител на автобусно инженерство в MAN Truck & Bus.

„Това е особено интересно за страни, където движението с лява ръка преобладава и автобусите MAN доминират на пътната сцена. Те включват Сингапур, Южна Африка, Австралия и Нова Зеландия, наред с други."

Относно компонентите за шасито на eBus, MAN залага на технологията от Lion's City E - преди всичко електрически централен двигател на задната ос и надеждна батерийна технология от Volkswagen Group.

Въвеждането на шасито eBus е нова важна и последователна стъпка за MAN Truck & Bus по отношение на стратегията на NewMAN, обърната към бъдещето. Целта на компанията е да играе ключова роля във формирането на мобилността на утрешния ден.

<< Обратно към новините