Печатайте изгодно документи в движение с мобилните принтери на Brother.

Stellantis и Toyota Motor Europe разширяват партньорството си с голям ван

07.06.2022

Stellantis и Toyota Motor Europe разширяват партньорството си с голям ван

Stellantis N.V. и Toyota Motor Europe N.V. (TME) обявиха, че разширяват съществуващото си партньорство със споразумение за нов модел лекотоварен автомобил, включващо производството и на напълно електрическа версия.

[✕]С разширяването на партньорството се отбелязва прибавянето на трети тип каросерия към досегашното сътрудничество, което обхващаше компактните и средните лекотоварни автомобили. Новият ван ще се продава в Европа под марката Toyota. Той ще бъде произвеждан в заводите на Stellantis в Гливице, Полша и Атеса, Италия. Планиран за средата на 2024 г., моделът ще отбележи навлизането на японския тръст и в сегмента на големите ванове.

„Една от причините за тази сделка е оперативното съвършенство - каза Карлос Таварес, главен изпълнителен директор на Stellantis. - С настоящия трети успешен ангажимент Stellantis отново демонстрира своята експертност в сегмента на лекотоварните превозни средства и в разработването на електрическа технология с батерии, проектирана да задоволи широк набор от потребности. Това споразумение засилва лидерството ни при лекотоварните и нискоемисионни автомобили в ЕС30 и ни приближава още повече до реализирането на нашата цел Dare Forward 2030 - да станем безспорен световен лидер в този сегмент по отношение на технологии, производство, пазарен дял и рентабилност.“

Сътрудничеството между Stellantis и Toyota Motor Europe започна през 2012 г. със средноразмерния лекотоварен автомобил на Toyota, произведен в завода на Stellantis в Хордайн, Франция. През 2019 г. той е последван от конкурентен, привлекателен модел в сегмента на компактните ванове, който се изработва в завода на Stellantis във Виго, Испания.

Сега оповестеният лекотоварен автомобил в Е-сегмента задълбочава партньорството, като дава възможност на Toyota да предлага вече пълна LCV гама в Европа и същевременно позволява на двете компании да се възползват от оптимизиране на разходите за разработка и производство.

„Доволни сме, че можем да разширим това успешно партньорство чрез въвеждането и на голям лекотоварен ван. Той е важно допълнение в гамата ни за европейските клиенти на Toyota и ще има ключов принос към целите за растеж на марката на LCV пазара, заедно с моделите Hilux, Proace и Proace City, защото ще ни позволи да предоставим решение за мобилност във всички сегменти на лекотоварните превозни средства“ – коментира Мат Харисън, президент и главен изпълнителен директор на Toyota Motor Europe.

<< Обратно към новините