Van Hool представя А-серията: нова гама автобуси с нулеви емисии

07.06.2022

Van Hool представя А-серията: нова гама автобуси с нулеви емисии

На European Mobility Expo, международно търговско изложение за обществен транспорт (Париж, 7-9 юни 2022 г.), Van Hool ще представи изцяло нова гама обществени автобуси със 100% нулеви емисии.

[✕]


 

А-серията на Van Hool е напълно нова гама автобуси с 4 различни дължини (12 м, 13 м, 18 м и 24 м) и с налични от 2 до 5 врати за пътници. С новата си гама, независимият производител на градски и туристически автобуси, и на индустриални превозни средства, ускорява скоростта по пътя към устойчив обществен транспорт. Още преди официалното представяне на новата гама, Van Hool вече има 13 поръчки за общо 162 автобуса от А-серията.
 
Новата А-серия ще включва единствено силови линии с нулеви емисии: електрическа батерия, горивна клетка (водород) и задвижване като тролейбус. С тази нова гама компанията надгражда знанията и опита, които е натрупала при производството на екологични автобуси за обществен градски и регионален транспорт. По този начин Van Hool предлага отговор на постоянно нарастващото търсене от компаниите за обществен транспорт, които се фокусират върху това да направят своя автопарк по-зелен и екологичен.
 
Van Hool е независима семейна компания, производител на автобуси и индустриални превозни средства. Основана през 1947 г., фирмата е базирана в Белгия. По-голямата част от продуктите й са предназначени за Европа и Северна Америка. Van Hool има около 3500 служители по целия свят, които работят основно в производствените заводи в Koningshooikt (Белгия) и Скопие (Северна Македония). През 2022 г. компанията ще отпразнува своята 75-та годишнина.

<< Обратно към новините