DAF произведе 10 000 New Generation камиони

06.06.2022

DAF произведе 10 000 New Generation камиони

Официалното производство на серията XF, XG и XG⁺ New Generation започна едва миналата зима, и този резултат доказва изключителния пазарен успех на камионите на DAF.

[✕]Както е известно, новоразработените модели XF, XG и XG⁺ бяха наградени с приза за „Международен камион на годината 2022“ и бяха избрани за „Камион на годината“ в няколко държави от цяла Европа.

До 10% по-икономичен разход на гориво

DAF е първият и засега единствен производител на камиони, който е използвал оптимално новите европейски разпоредби за маса и размери, създавайки нов стандарт в индустрията за ефективност, безопасност и комфорт на водача. Изключителната аеродинамика, новите линии на задвижване и усъвършенстваните системи за подпомагане на водача водят до това, че клиентите отчитат спестяване на разход на гориво до 10%, което води и до аналогично намаляване на емисиите на CO2.

Печеливша комбинация

Ричард Цинк, директор по маркетинг и продажби и член на управителния съвет на DAF Trucks: „Новото поколение DAF XF, XG и XG⁺ са любими както на водачите, така и на ръководителите на автопаркове. Нашите водещи камиони са пълни с иновации, красиво проектирани, мечта за шофиране и предлагат най-големите и удобни кабини в бранша. Собствениците се възползват от най-ниските оперативни разходи и най-високата оперативност. Перфектната печеливша комбинация.”

Висококвалифицирани служители

Хари Уолтърс, президент на DAF Trucks: „Цифрата от 10 000 произведени камиони не само е красноречива за отличните качества на новото поколение на DAF, но е и доказателство за всеотдайността на над 10 000 отдадени служители в DAF, които отговарят за дизайна, развитието, производството, маркетинга и следпродажбеното обслужване на нашите наградени камиони.”

<< Обратно към новините