Новият Mercedes-Benz Т-Class е със стартова цена от 46 535 лева

31.05.2022

Новият Mercedes-Benz Т-Class е със стартова цена от 46 535 лева

Новият Mercedes Benz T-Class вече може да бъде поръчан във всички дилърства в страната на Силвър Стар, генерален дистрибутор на немската марка за България.

[✕]Първокласният малък ван за семейства и любителите на активния отдих първоначално се предлага във вариант с 5 места. Версията с удължено междуосие с до 7 места ще бъде представена в началото на следващата година. Очаква се първите автомобили T-Class да бъдат доставени в България през юли, като цените започват от 46 535 лв. с ДДС за T 160 със стандартно оборудване, бензинов двигател със 75 kW / 102 к. с. (комбиниран разход на гориво по WLTP от 6,7 до 7,2 л/100 км, комбинирани емисии на CO2 от 153 до 162 г/км) и ръчна предавателна кутия.

С новия T-class Mercedes-Benz внася комфорт в нарастващия сегмент на частните малки ванове, като същевременно предлага на всички, които се нуждаят от пространство, възможност да се докоснат до качеството на бранда със звездата. Този напълно нов модел съчетава многофункционалност и огромно пространство с премиум ниво на оборудване. Дори стандартното оборудване включва инфотейнмънт системата MBUX със 7-инчов сензорен екран и интеграция на смартфон, мултифункционален волан с бутони Touch Control, климатик и KEYLESS Start. А широко отварящите се плъзгащи се врати от двете страни на автомобила позволяват удобен достъп до задното отделение за пътници.Изборът на материали също отразява истинския премиум характер на новия T-Class, като клиентите могат да избират от две опционални линии на оборудване Style и Progressive.

T-class е оборудван с широка гама от системи за подпомагане на шофирането като стандарт. Те включват Активен спирачен асистент, Активен асистент за поддържане на пътната лента, Асистент при потегляне по наклон, Асистент при страничен вятър, Асистент за мъртва зона и др. За допълнително удобство и безопасност при паркиране има опционален Активен асистент за паркиране с PARKTRONIC и камера за заден ход.Стандартно 7 въздушни възглавници защитават пътниците в автомобила. Акцент в оборудването, при това не само в сегмента на малките ванове, е централната въздушна възглавница. В случай на силен страничен удар, тя се разгръща между седалката на водача и седалката на пътника отпред, така че да не се получи контакт между тях.

T-Class предлага множество опции за комфорт и безопасност в различните пакети оборудване. Пакет Technology включва KEYLESS-GO, безжично зареждане на телефона, два USB порта на централната конзола отзад и др. С пакет Winter клиентите могат да съчетаят отопление на седалките за водача и пътника отпред, отопляем мултифункционален волан и отопляемо предно стъкло. Пакетът Mirror съдържа сгъваеми външни огледала и автоматично затъмняващо се вътрешно огледало за обратно виждане.

Практичният ван се предлага с бензинов или дизелов 4-цилиндров двигател, доказали се с надеждност, пъргавина и нисък разход на гориво. Освен предлаганата като стандартно оборудване 6-степенна ръчна скоростна кутия се предлага и автоматична 7-степенна трансмисия.

 

<< Обратно към новините