DAF New Generation XG+ е най-добър дизелов влекач във Великобритания

11.04.2022

DAF New Generation XG+ е най-добър дизелов влекач във Великобритания

DAF LF и CF оформиха „хеттрика“ от награди за DAF на Fleet News Awards 22.

[✕]Новото поколение DAF XG⁺ беше избрано за „Най-добър дизелов влекач в Обединеното кралство” на престижните награди Fleet News Awards 22. По същия повод журито определи DAF LF за „Най-добър двуосен лек камион“ и DAF CF за „Най-добър камион шаси кабина“. Това е пета поредна година, в която DAF Trucks печели най-високите отличия на Fleet News Awards.

Победата за XG⁺ следва наградата „Международен камион на годината 2022“ за новото поколение DAF XF, XG и XG⁺, обявена миналия ноември – и съвсем наскоро националните награди „Камион на годината“ в Португалия и Румъния.

Съдиите на Fleet News Awards похвалиха новото поколение DAF XG⁺. „XG⁺, че поставя нов еталон на пазара за влекачи. Флагманът на DAF е стилен, пълен с иновации, впечатляващ за шофиране, предлага най-голямата кабина в бранша и е удобен за живеене. Автопарковете се възползват от конкурентните оперативни разходи и поддръжката в сервизната мрежа на DAF за оптимизиране на времето за работа. Привлекателен за шофьора и привлекателен за управителите на автопаркове – това е печеливша комбинация.”

Популярната серия камиони CF за дистрибуция на DAF спечели титлата „Най-добър камион шаси кабина“. Журито заяви: „CF е явен победител в тази категория. Това е най-добрият универсален твърд камион, отговарящ на нуждите на флотите във всички видове промишлени сектори. Надеждност, полезен товар, привлекателност за водача, поддръжка от дилърите и благоприятни оперативни разходи са сред многото печеливши качества.

В допълнение, камионът за градска дистрибуция на DAF от серия LF, беше коронован за „най-добър двуосен лек камион“. „LF доминира на пазара на 7,5-тонните камиони в Обединеното кралство и е лесно да се разбере защо: отличната надеждност, конкурентните цени и най-добрата подръжка в бизнеса са причините автопарковете да имат огромно доверие в този камион. Освен това той е ергономично проектиран с мисъл за водача, с добри размери, добре оборудвана, удобна кабина. Това е доказан избор за всички видове дейности на флота."

Лорънс Дрейк, управляващ директор на DAF Trucks в Обединеното кралство, получи наградите, добавяйки: „Развълнувани сме да приемем тези много ценни награди. Признанието за нашите модели е доказателство за качеството и надеждността, които са в ДНК-то на гамата на DAF.”

<< Обратно към новините